stagnálás

2017.09.15. 16:27

Egyre több cég választja a munkaerő-kölcsönzést

A munkaerőhiány miatt egyre több cég választja a munkaerő-kölcsönzést, de az így elérhető alkalmazottak száma tavaly már nem nőtt.

Tavaly 6300 cég vette igénybe a munkaerő-kölcsönzést, ami éves alapon 26 százalékos növekedést jelent – írta a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. felhasználva a Nemzetgazdasági Minisztérium statisztikái.

A kölcsönzött dolgozók 90 százaléka fizikai munkakörben vállalt állást és elsősorban a feldolgozóiparban – főleg gépek, gépi berendezések, fémfeldolgozási termékek gyártásában -, 10 százalékuk pedig szellemi foglalkoztatottként ügyintézői, ügyviteli állásokban helyezkedett el.

2015-höz képest megduplázódott a kölcsönzött munkaerőt igénybe vevő építőipari, illetve vendéglátóipari cégek száma, így a kölcsönzött munkaerőt már nem csupán szezonális munkákra keresik, ráadásul foglalkoztatási helyzetük is évről évre javul: tavaly már 83 százalékuknak kínáltak határozatlan idejű munkaszerződést, a teljes állásban dolgozók aránya 87 százalékról 92 százalékra emelkedett, 9,3 százalékukat pedig idővel saját állományba vették át – írták.

A Trenkwalder ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a munkaerő-toborzás a jobb elhelyezkedési lehetőségek miatt egyre nagyobb kihívás a cégek számára – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!