nem csak a balatonnál

2018.10.16. 14:00

Eredményes harmadik negyedév áll a megyei szállásadók mögött

Eredményes harmadik negyedévet zártak a megyei szálláshelyek, többségében magyar vendégeket fogadtak. S nem is csak a Balaton mellett volt erős az elmúlt három hónap.

Gyeszát Zsolt

Balatoni szezon vŽge

Közel 12,5 százalékkal nőtt a belföldi turizmus a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – derült ki a Szállás.hu felméréséből, melyet a távirati iroda ismertetett. Siófok volt a legkedveltebb Hajdúszoboszló és Budapest mellett, ám Balatonlelle is a top tízben végzett.

– Nagy változást nem érzünk a tavalyi azonos időszakhoz képest, hisz akkor is tele voltunk és az idén is – mondta el kérdésünkre Tóth Balázs, a balatonlellei BL YachtClub ügyvezetője. – Közel 70 százalékban magyar vendégeink voltak a nyári szezonban, családok és párok egyaránt érkeztek.

Az ügyvezető hozzátette: a szeptember már nem volt telt házas, de így is jó volt a forgalom. – Ha az ember programokat is odatesz, már egész évben lehet vendéget csábítani a Balatonhoz – jegyezte meg.

Ám a vízparttól távolabbi szálláshelyeknek sem volt oka panaszra az idei harmadik negyedévben. A magyar tengertől 15 kilométerre fekvő Lullát is látogatták turisták. Perger-Wenszky Lilla, a LillaLulla Vendégház egyik tulajdonosa elmondta: ahogy a tavalyi, úgy az idei harmadik negyedévük is jól sikerült a vendégforgalmat illetően. – Több mint 80 százalékban magyar turistáink voltak – tette hozzá Perger-Wenszky Lilla. – Sok kisgyerekes családot fogadtunk, de már szezonon kívül is megtalálnak minket a belföldi turisták. Azért is jönnek ide, mert közel van a Balaton, de mégsem a nyüzsgésben vannak, hanem egy csendesebb környezetben.

Katz Zoltán, a csokonyavisontai Korona Panzió tulajdonos elmondta: több vendégük volt az idei első kilenc hónapban, mint a tavalyi hasonló időszakban. A harmadik negyedévben is jelentős érdeklődést tapasztaltak, legtöbbször telt házzal üzemeltek az elmúlt hónapokban. Átlagosan öt-hét napot töltöttek náluk a vendégek. Hamarosan megduplázhatják a kapacitást, hisz nyertek a szálláshelyfejlesztési pályázaton. A 18 férőhelyet ugyanennyivel bővítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában