beruházás

2017.08.10. 13:28

Hamarosan repülőgépgyártó üzem nyílhat Pécsen

A magyar cég gyártó- és kutatóbázist építene, kétüléses gépeit az amerikai és a kínai piacra tervezi, a beruházással több száz munkahelyet teremtene.

Hoppál Péter és Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselők a cég vezérigazgatójával, Boros Lászlóval közösen tartott sajtótájékoztatójukon ismertették, hogy a Magnus Aircraft Zrt. Pécsen építene gyártóközpontot, miután a vállalat ajánlatot tett a pogányi reptéren értékesítésre kínált háromhektáros telekre.

Amennyiben a cég Pécsre költözik, az egyrészt igen jelentős munkahelyteremtő-beruházást jelent a városnak, másrészt az innováció területén kutatási-fejlesztési lehetőségeket is megnyit, harmadrészt pedig élet költözik a pogányi reptérre – vázolta a beruházás előnyeit Csizi Péter.

Hoppál Péter hozzátette, a kormányzat még nem határozott a beruházás támogatásáról, ami döntő jelentőségű a kérdésben. Azonban, bízik benne, hogy a nyári szünet után, azaz néhány héten belül „felkerül az i-re a pont”.

Ennek fontosságát hangsúlyozta Boros László vezérigazgató is, aki szerint ha megvalósul a támogatás, akkor a cég a gyártást, a kutatás-fejlesztést és a vállalat irányítását is Pécsre telepíti.

A tervek szerint a Magnus Zrt. két üzemcsarnokot építene, az egyikben a szükséges alapanyagokat készítenék, a másikban pedig a gépek összeszerelése folyna, míg a berepülések a pogányi reptéren folynának.

A milliárdos nagyságrendű beruházás több száz munkahelyet hozna létre, s nem csupán mérnökök, hanem szak- és betanított munkások is állást találhatnának – írja a bama.hu a mohacsiujsag.hu információi alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!