Pont

2017.09.20. 13:46

Határokon átnyúló gazdaságfejlesztés

Az EU fórumot hoz létre a határrégiók gazdaságának fellendítése érdekében.

Az Európai Bizottság a határokon átnyúló, a foglalkoztatás és a befektetések útjában álló akadályok felszámolása és a határrégiókban rejlő gazdasági potenciál teljes körű kiaknázása érdekében internetes szakértői fórumot hoz létre Határügyi Kapcsolattartó Pont néven.

A 2018 januárjától működő Határügyi Kapcsolattartó Pont támogatja a munkahelyhez jutást, megkönnyíti a hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz, a tömegközlekedéshez, valamint hozzájárul a határokon átnyúló üzleti tevékenységek támogatásához.

Corina Cretu, a kohéziós politikáért felelős uniós biztos nyilatkozata szerint a határrégiókban rejlő gazdasági potenciál még nincs teljesen kiaknázva. Ennek érdekében az Európai Bizottság a határrégiókban lakó mintegy 150 millió ember számára előnyös, kifejezetten ezekre a terültekre kialakított támogatást biztosít majd.

A Határügyi Kapcsolattartó Ponton keresztül a bizottsági szakértők szaktanácsot nyújtanak a nemzeti és regionális hatóságoknak, és egy új, az egész unióra kiterjedő online hálózaton keresztül összegyűjtik és megosztják a sikeres kezdeményezéséket és azok módszereit – közölte az uniós bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!