Kétkezi munka

2018.09.18. 11:10

Huszonhét mesterségben harmincegy versenyzőnk indul a szakmák Európa-bajnokságán

Magyarország 27 szakmában 31 versenyzővel indul a szeptember 26-28. között a Budapesti Vásárközpontban rendezendő szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills versenyen – közölte Fekete Balázs a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) képviseletében az M1 csatorna műsorában kedden.

Mint mondta, 28 országból mintegy 500 versenyző és több száz szakértő érkezik a háromnapos versenyre, ahol a fodrászattól az informatikáig sokféle szakma képviselteti magát. Kiemelte, Magyarország részvétele azért fontos, mert a versenyzők felmérhetik, hogy milyen szinten vannak, valamint új technológiákkal ismerkedhetnek meg, amelyek később beépíthetők a szakképzésbe.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója arról beszélt, hogy a rendezvényre másfél éve készülnek, ugyanis 37 különböző versenyhelyszínt kell biztosítani, több mint 1500 ember étkeztetését kell megoldani, és a versenyhez az országban elérhető legkomolyabb informatikai hátteret is kiépítették. A munkálatokon jelenleg több mint 600 ember dolgozik – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!