Hajlik a vessző

2018.08.26. 10:14

Jó minőségű és nagy mennyiségű lehet az idei szőlőtermés

Ez azért is lehetséges, mert a szőlőnek másfél méter mélyre nyúló gyökere van, így a vízhiány kevéssé okozott gondot – mondta Domján Erika, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezetője az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Palkonya, 2018. augusztus 1. Leszüretelt Irsai Olivér szõlõ a Baranya megyei Palkonyán 2018. augusztus 1-jén. Ezen a napon kezdõdött a szüret a villányi borvidéken. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Sóki Tamás

Arról is beszámolt, hogy a meleg nyári időjárás miatt körülbelül két héttel korábban érik minden gyümölcs és zöldség. A csemegeszőlő már a boltokban van. A körte is korábban érik. Bár a körte termőterülete az utóbbi időben erősen csökkent, főleg a zalai, dél-dunántúli tájakról jó termést várnak.

Az almatermelők is megkezdték már a betakarítást. Emlékeztetett rá, a léalma felvásárlási ára nagyon alacsony, a tárgyalások során az egyik legnagyobb felvásárló az először ajánlott 13 forint helyett 15 forintot ajánlott, de a gazdák ezt is keveslik.

Borítókép: Leszüretelt Irsai Olivér szőlő a Baranya megyei Palkonyán 2018. augusztus 1-jén

MTI Fotó: Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!