bérelt autók

2017.08.15. 07:29

Jól ment az autókölcsönzőknek a vizes vb alatt

A nyári rendezvények az idén is megdobták az autókölcsönzők forgalmát – derül ki a vg.hu összeállításából.

A Fina vizes világbajnokságnak, a Forma-1-nek, a győri ifjúsági olimpiai fesztiválnak is köszönhetően egyre több turista érkezik Magyarországra, részben a budapesti repülőtéren keresztül. Ez kedvező az autókölcsönző cégeknek is, hisz a repülővel érkezők egy hányada bérelt autóval folytatja útját.

Haraszti Géza, az Auto ReFAIRent Kft. (Avis) ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy a csúcsidőszak júliusban és augusztusban van az autókölcsönzőknél. Az Avisnél például 10-15 százalékkal volt nagyobb a júliusi forgalom az egy évvel korábbinál.

A Mercur Rent a Car (Hertz) is több bérletet adott el az év második negyedében, és a bevétele is gyarapodott az előző év hasonló időszakához képest. A társaság tapasztalata szerint a külföldről az év végére hazatérők előszeretettel bérelnek autót. „Ez azt mutatja, hogy a kint dolgozók egy része már megteheti, hogy a szabadsága idejére autót kölcsönözzön” – mondta Tóth Tamás, a Mercur Rent a Car Kft. operatív igazgatója. Leginkább a Nagy Britanniából, Írországból, Hollandiából hazaérkező külföldön dolgozók bérelnek gépkocsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!