tájékoztató

2020.02.06. 18:00

Két év munkája: 187 háztartás csatlakozott az új szennyvíztisztító rendszerre

Az elkészült szennyvíz-beruházással kapcsolatban csütörtökön tájékoztatóra hívták a helybelieket: a projekt két évig tartott, s összesen 187 ház csatlakozott a rendszerre.

Harsányi Miklós

– Egyedi szennyvíztisztító-berendezéseket helyeztünk el a településen – mondta Salamon Gyula, Szenna polgármestere. – Ezzel huszonöt éves álom valósult meg. A program elkészítéséhez 155 millió forintot nyertünk, s az önkormányzat további 27 millió forint önerőt vállalt, így a lakosság ingyen kapta a berendezéseket.

A kivitelezési munkálatok 2018-ban kezdődtek el, s decemberben zárult a projekt, amelyhez kapcsolódva tájékoztatót szervezett az önkormányzat. A polgármester azt mondta: csatornára nem tudtak pályázni, ám ez az új lehetőség megoldja a helybeliek régi problémáját. A rendszer lényege, hogy a baktériumok lebontják a szennyvizet, s az ebből keletkező anyagot – úgynevezett szürke vizet – szikkasztják a talajba. Nagy hangsúlyt helyeztek a környezetvédelmi előírások betartására, s az érdeklődőknek szakszerű tájékoztatást kívánnak nyújtani a rendszer működtetésével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában