Vérlázító

2019.04.29. 18:20

Kitálalt egy volt benzinkutas, így verik át itthon az autósokat

Részletesen elmesélte egy volt dolgozó, hogyan verte át a kollégáival csapatba állva az ügyfeleket.

A lapban által Évi néven emlegetett nő több olyan trükköt is elmesélt, amit az autósok lehúzására használtak azon a kúton, ahol és amikor ő ott dolgozott – olvasható az Origo cikkében.

Akasztás

Az oszlop melletti megálláskor az autósok nagy része bemond egy összeget a hozzá lépő kutasnak, hogy éppen mennyiért kér üzemanyagot. Százból 99-en ezzel a lendülettel elindulnak befelé, lapozgatják az újságokat a shopban, csokit választanak, vagy beállnak a sorba. Ezt használják ki az ügyeskedők.

Ha 2000-et mondtak, akkor 1800-ért töltött valójában üzemanyagot az autójukba a kolléga, ha 4000-ért kértek benzint vagy gázolajat, akkor 3500-ért tankolt nekik, ha 5000-ért kért, akkor 4200-ért, és így tovább.

Kannázás

A kutastól kért mennyiség bemondása után néhány ügyfél nemcsak az újságokhoz lépett oda, hanem mondjuk bement a mosdóba is. Azaz teljesen szem elől tévesztette a saját kocsiját. Nos, aki közülük tele kérte az autóját, Évi szerint annál bizony elő-előfordult, hogy 4-5 liternyi pluszt egy előkészített kannába töltött a kutas.

Ezzel a trükkel jellemzően a nagyobb tartállyal szerelt, szinte üresen érkező járművek tulajdonosait húzták le, mert náluk – a nagyobb mennyiség miatt – biztosan nem mutatta ki a jármű műszere a csalást.

Plusz egy tétel

Rendszerint akadtak olyan vásárlók, akik rengeteg apróságot összepakoltak maguknak. Két-három újság a tankoláson felül, csokik a gyereknek, csipsz, üdítők, egyebek. Ilyen alkalmakkor plusz egy tételt beütöttek, mindig utolsónak, rendszerint egy 500 forintos olajat.

Megkérdezték kér-e számlát, vagy kéri-e a blokkot. Rendszerint nem kérték, a blokkolásnál a végén ráhúztak egy olajat, a kijelzőn megjelent az összeg, kifizették, majd utána kiszedték a plusz tételt a gépből, és kiütötték a tényleges vásárlást. Vagyis maradt 500 forint plusz a kasszában.

Rossz visszaadás

A lényege, hogy a tíz-, vagy pláne a húszezressel fizetőknek minél több kis címletű papírpénzzel adtak vissza. Egy darab papírpénzzel kevesebbet, rendszerint egy ötszázassal. Ehhez rutin kellett és ügyesség.

Egyszerre kellett hangosan számolni a valóban visszajáró pénz darabját, miközben valójában eggyel kevesebbet nyomtak az ügyfél kezébe. Fontos, hogy mindezt kedvesen mosolyogva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!