Új lehetőségek

2019.11.27. 10:00

Közösségi terek segítik az esélyegyenlőséget

Teljesen új szemlélet, újfajta megvalósítás jellemzi az elmúlt években az esélyegyenlőségi programokat. Somogyban olyan közösségi terek jöttek létre, melyek valós segítséget nyújtanak a rászorulóknak – osztotta meg az elmúlt hetek tapasztalatait Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke.

MW

Egy ország és egy társadalom intelligenciájának fokmérője, miként bánik gyermekeivel, rászorultjaival, a támogatást igénylőkkel. Mennyire tartják fontosnak az elesettek, a nehéz sorban élők felkarolását, a gyermekek életkörülményeinek javítását.

– Úgy gondolom, hogy itt, Somogyban sok településen veszik ezt komolyan, hiszen olyan célokat tűztek ki, melyek segítségével a legkisebbektől a legidősebbekig mindenkiről gondoskodnak. Sok somogyi településen TOP forrásból újították meg a szociális ellátást, vagy éppen óvodát újítottak fel, ami mind a gondoskodásról szól. Sokan kihasználták az EFOP pályázati lehetőségeit és olyan szolgáltatóházakat alakítottak ki, melyek szintén a közösségről, sok helyen a gyermekekről szólnak.

Az gyakorlatilag mindegy, miként nevezzük el ezeket az épületeket, hiszen lehet „Jó kis hely”, Biztos Kezdet” vagy éppen egyszerűen közösségi ház, a cél mindenhol azonos. A gondoskodás, az esélyegyenlőség. Ezt tapasztaltam az elmúlt hetekben Rinyakovácsiban, Barcson, Csokonyavisontán és Somogyaracson is – emelte ki azokat a beruházásokat, melyek már megvalósultak. A cél, hogy valós segítséget kapjanak az életre való felkészülésük során. Köszönet jár mindenkinek, aki ezért dolgozott és ezért dolgozik a jövőben is Somogyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában