A jövő a tét

2017.07.22. 08:50

Nagy a munkaerőhiány – megéri szakmát tanulni

Számos szakmát sújt a munkaerőhiány, nincs annyi szakember, mint amennyire szükség lenne.

Gy. Zs.

építõipari illusztrációk

Nagy a hiány az építőiparban, keresik a kőműveseket és a festőket is a vállalkozások – tudtuk meg Laki-Lukács Pétertől, a Nagybajomi Kolping Katolikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójától. – Számos cég megkeresi iskolánkat, hogy tudunk-e már végzős kőművest ajánlani, hiszen azonnal tudnák foglalkoztatni őket – tette hozzá az iskola igazgatója. – De ugyanúgy érezhető a hiány a női szabó szakmában,

A következő tanévtől ez hiányszakma lesz. Egyre több diákot foglalkoztatnak a balatoni vendéglátásban is, ott sincs már elég szakember.

A munkaerőhiány következtében lassan emelkedő béreket kaphatnak ma már a pályakezdők is. Aki pedig komolyan gondolja választott szakmáját, s szépen bedolgozza magát a cégénél, komolyabb fizetést is kaphat. Aki pedig tanácstalan a pályaválasztásban, annak a Tájoló program segíthet. A program során betekinthetnek egy-egy szakma részterületébe a diákok, megtudhatják, mihez van érzékük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!