nagy fejlesztés

2018.12.22. 16:29

Megújítja a légiirányítást a Hungarocontrol

A cég jelentős uniós támogatást nyert el ehhez.

Történetének legnagyobb uniós támogatását nyerte el a HungaroControl, a Magyar Légiforgalmi Szolgálat 3,5 milliárd forintból valósíthat meg újabb fejlesztéseket, amelyek tovább erősítik a repülésbiztonságot és segítik a légiforgalmi irányítás hatékonyságát – közölte a HungaroControl.

A közlemény szerint az elmúlt hónapokban négy projektjük részesült fejlesztési forrásban, közülük a legjelentősebb a toronyirányítási rendszerek megújítási (mirTWR) programja. „A megvalósítására elnyert mintegy 3 milliárd forint által a következő években biztosítható a repülőtéri légiforgalmi irányításhoz szükséges technológiai infrastruktúra magas színvonalú továbbfejlesztése”

Kitértek arra is, hogy

a vállalat világszínvonalú távoli toronyirányítás (Remote Tower) megoldását továbbgondolva hamarosan szimulációs környezetben tesztelheti Budapest, a Debrecen Airport és a pápai katonai repülőtér forgalmának egyetlen távoli helyszínről történő irányítását.

A fejlesztés iránt a nemzetközi szakma is érdeklődik: a szingapúri Changi Repülőtér a budapestihez hasonló távoli toronyirányító központ prototípusát teszteli – közölte a HungaroControl, amely részt vesz a beruházásban.

Ugyancsak jelentős forrásban részesült a cég szakembereinek közreműködésével megalkotott MATIAS irányítói rendszer szoftverfejlesztése, további két projektben pedig nemzetközi konzorciumok tagjaként vehetnek részt – írta a HungaroControl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!