illegális szerencsejáték

2017.10.27. 06:21

A nyeremény bírósági úton nem érvényesíthető

Hetvenhét törvénytelenül működő honlapot tett ideiglenesen elérhetetlenné eddig az önálló szerencsejáték-felügyelet.

Arra a kérdésére, hogy a törvénytelenül működő szerencsejáték-oldalak, illetve szervezők fizettek-e ki nyereményeket, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte: az ellenőrzött honlapok nem tartalmaznak olyan információt, hogy hány játékosuk ért el nyereményt. Egyes üzemeltetők az oldalon szervezett versenyekkel kapcsolatos pont- vagy jackpotállásokat teszik közzé – írja pénteki számában a Magyar Hírlap..

Az NFM aláhúzta azonban, hogy az illegális szerencsejátékban való részvétel a játékosok döntése és kockázata, az esetlegesen elért nyeremény bírósági úton nem érvényesíthető Magyarországon. A fogyasztók megtévesztésének ellenőrzése, az ezzel kapcsolatos eljárás lefolytatása nem tartozik a szerencsejáték-felügyeleti hatóság feladatkörébe. A játékosok figyelmét viszont felhívják arra, hogy a blokkolt honlapok semmiféle hatósági engedéllyel nem rendelkeznek.

Az online pókerrel kapcsolatban a Magyar Hírlap azt is megtudta, a törvényi szabályozás alapján online kaszinójátéknak minősül a kaszinójáték hírközlő eszköz és rendszer útján történő szervezése, így az internetes pókerjáték is. Magyarországon jelenleg egyetlen cég rendelkezik erre vonatkozó engedéllyel, de jelenleg az sem biztosít online pókerjáték-lehetőséget – olvasható a napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!