MNB

2019.05.18. 08:20

Rangos nemzetközi elismerést kapott a magyar Pénz7

A nemzetközi zsüri a globálisan legjobbnak ítélt öt ország közé sorolta.

Magyarország Pénz7 programjával – 170 ország közül, Európából egyedüliként – bekerült a Global Money Week (GMW) eseménysorozat Excellence Award díjának jelöltjei közé, a rangos nemzetközi zsüri a globálisan legjobbnak ítélt öt ország közé sorolta – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

A jelöltek között Magyarország mellett a díj várományosa Bhután, Egyiptom, Kolumbia és Zambia.

A legeredményesebb programokat június 19-én, a dél-afrikai Johannesburgban nagyszabású nemzetközi díjátadó keretében jutalmazzák.

A jelöléssel és a díjjal azon országok és szervezetek munkáját ismeri el a szervező Child and Youth Finance International (CYFI), melyeknek a

több éve folytatott tevékenysége példaértékű, valamint újszerű megközelítést képvisel a fiatalok élményszerű pénzügyi és vállalkozói nevelésében.

A GMW rendezvénysorozatot a CYFI nemzetközi nonprofit szervezet 2012-ben indította el, hogy világszerte küzdjön a szegénység ellen. Megközelítésük szerint a szegénység elleni küzdelem egyik leghatásosabb eszköze, ha a fiatalok megismerkednek az alapvető pénzügyi kérdésekkel, megtanulják, hogyan bánjanak a pénzzel, és tisztában vannak azzal, hogy anyagi boldogulásukért ők is aktívan tehetnek.

A CYFI programja mára már

mintegy 170 országban van jelen, és a rendezvénysorozat idén már közel 32 millió diákhoz és fiatalhoz jutott el.

Magyarország 2015-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, 2017 óta pedig a magyar Pénz7 a GMW eseménysorozat aktív résztvevőjévé vált.

Idén mintegy 1250 iskola regisztrált a programra, és a rendhagyó tanórákon részt vevő diákok száma meghaladta a 205 ezret.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2016-tól kezdődően a tanév rendjében hivatalosan is meghirdeti a pénzügyi és vállalkozói témahetet, amelynek programjában a pénzügyi témák mellett 2017 óta már a vállalkozói ismeretek is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!