lehetőség

2017.09.02. 08:30

Új pályázat a startupoknak

Szeptember 4-ig pályázhatnak a startupok a Telenor Accelerate programjába, egyenként 150 millió forint értékű támogatásra.

Szeptember 4-ig pályázhatnak a startupok a Telenor Accelerate programjába, egyenként 150 millió forint értékű támogatásra, ezen belül 5-10 millió forint készpénz-befektetésre, cserébe a távközlési vállalt alacsony százalékú kisebbségi részesedést kér a támogatásra kiválasztott 3 startupból – közölte a Telenor Magyarország.

A programhoz csatlakozó startupoknak a vállalat lehetővé teszi, hogy hozzáférjenek a cég ügyfélköréhez és partnerhálózatához, az úgynevezett angyal-befektetőkhöz, finanszírozási forrásokhoz, valamint tesztelési és marketinglehetőséget nyújt a csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partneréhez. A 3 kiválasztott startup jövő márciusban a média és a befektetők előtt is bemutathatja termékeit és szolgáltatásait.

A Telenor a többi között olyan startupok jelentkezését várja amelyek még a fejlődés korai szakaszában járnak, de már rendelkeznek az internethez csatlakozó termékük prototípusával. A terméknek a pénzügy-technológia, a mobil egészségügy, az oktatás, a szórakoztatóipar, az elektronikus és mobilkereskedelem, a kommunikáció, a játékprogramok, a dolgok internete (Internet of Things, IoT), a gépek közötti kommunikáció (machine to machine, M2M), a felhő szolgáltatás, a mobilalkalmazás vagy a hardvereszközök területéhez kell kapcsolódnia. A program októberben indul, a workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló öthónapos fejlesztésen a zsűri által kiválasztott 3 legjobb projekt vehet részt.

A 2016-ban alapított Telenor Accelerate volt az első vállalati akcelerátor program Magyarországon, tavaly 143 startup jelentkezett, az öt nyertesnek a szolgáltató 5-10 millió forint azonnali befektetést nyújtott. A program első szériájának nyertesei közül a Tickething online jegypiactérnek 15 ezer regisztrált felhasználója van Magyarországon, amelynek több mint a felét a program indulása óta gyűjtötte össze. Az oldal terjeszkedik a nemzetközi piacon is, már Ausztriában is elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!