a hosszú hétvégék hatása

2018.04.17. 09:18

Újabb csúcson a belföldi turizmus

A rekordszámú hosszú hétvége hatására újabb csúcsot ért el a belföldi turizmus idén az első negyedévben: a Szallas.hu elemzése szerint 12,5 százalékos volt a növekedés 2017. hasonló időszakához képest.

A szállásfoglaló oldal adatai szerint az első három hónapban sorrendben Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget, ezt Szeged és Pécs követte.

Az átlagos költés 10 százalékkal emelkedett 2017 azonos negyedévéhez képest, és 35 382 forint volt.

A turisztikai látnivalók között az egri vár volt a legnépszerűbb.

A magyarok előszeretettel látogatták a termálvizes üdülőhelyeket: a 10 legnagyobb vendégforgalmat elérő település több mint fele fürdőváros is egyben.

Az első negyedév nemcsak a turisztikai bevételek terén döntött újabb csúcsot, hanem a szállásfoglalással kapcsolatos eszközhasználati szokásokban is: már minden második magyar valamilyen hordozható készülék – mobiltelefon vagy tablet – segítségével választja ki szállását – mondta a közleményben Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!