Budapest Airport

2019.02.07. 07:30

Újabb fejlesztések előtt áll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Európa élvonalába tartozik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az utasforgalom növekedését tekintve – jelentette ki Hardy Mihály. A Budapest Airport (BA) kommunikációs igazgatója egy tévéinterjúban reményét fejezte ki, hogy idén tovább növelik a már elért színvonalat.

Budapest, 2018. június 26. Utas áll a mozgólépcsõn a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér Skycourt épületében 2018. június 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Hardy Mihály az Echo Tv Napi aktuális című műsorában jelezte: azt szeretnék, hogy az utasok számára még kényelmesebb és zökkenőmentesebb legyen az egyébként stresszesnek számító repülős utazás.

A BA kommunikációs igazgatója a hosszútávú fejlesztésekről szólva elmondta: 2023 végén szeretnék átadni az újabb terminálépületet, amely a folyamatosan növekvő utasforgalmat kiszolgálja. Csak erre a célra 225 milliárd forintot különítettek el a repülőteret üzemeltető cég tulajdonosai.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/02/720/20190206_napi_aktualis_hardy_mihaly.MP4

De addig a repülőtérnek addig is működnie kell, ezért a rövid távú terv az, hogy 6,5 milliárd forintból további fejlesztéseket valósítanak meg. A BUD plusz elnevezésű projekt összességében 70 különböző szervezési, technológiai és beruházási programból áll. Ebben a jelenlegi keretek között próbálják zökkenőmentesebbé tenni az utasok számára a forgalmat – fejtette ki a kommunikációs igazgató.

Borítókép: Utas áll a mozgólépcsőn a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Skycourt épületében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!