Eurovíziós Dalfesztivál

2018.05.09. 18:32

Az AWS készen áll a csütörtöki megméretésre

Készen áll az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő AWS zenekar a csütörtöki, továbbjutás esetén pedig a szombati megméretésre - mondta el a szerdai lisszaboni próba után Siklósi Örs, az együttes énekese.

Lisszabon, 2018. május 8. Kökényes Dániel gitáros az AWS zenekar második próbáján az Eurovíziós Dalfesztivál színhelyén, Lisszabonban 2018. május 5-én. (MTI/Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja/Andres Putting)

Mint mondta, az első alkalmakkor még bőven volt bennük „vizsgadrukk”, de ez mostanra teljesen elmúlt. „Elmondhatom a többiek nevében is, hogy mindannyian otthonosan érezzük magunkat ezen az óriási színpadon” – fogalmazott Siklósi Örs.

A modern metált játszó AWS a csütörtöki második elődöntőben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen, amelynek elődöntőit és a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben többek között a többi versenyzőt is bemutatják majd.

Az utazó stábot elkísérte Tér Sebestyén vlogger, aki megnyerte A Dal 2018 lisszaboni videobloggere pályázatot és aki a kulisszák mögül is tudósít. A videókat A Dal Facebook-oldalán és az adal.hu honlapon találhatják meg az érdeklődök.

Az AWS a Viszlát nyár című számmal február végén megnyerte A Dal 2018 című dalválasztó versenyt, ezáltal a zenekar képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AWS tinikből alakult Budakeszin 2006-ban és már három stúdióalbumot (Fata Morgana – 2011, Égésföld – 2014, Kint a vízből – 2016) jelentetett meg. A csapatban jelenleg is játszik négy alapító tag (Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, valamint Veress Áron dobos), hozzájuk csatlakozott 2017 elején Schiszler Soma basszusgitáros.

Borítóképünkön Kökényes Dániel gitáros az AWS zenekar második próbáján az Eurovíziós Dalfesztivál lisszaboni színhelyén május 5-én.

Forrás: MTI / Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja / Andres Putting

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!