Valami véget ért

2018.06.07. 14:00

Hosszú Katinka szerint Shane már nem jön vissza

Az úszónő villámlátogatást tett Budapesten. Beszélt arról is, mi lesz a házasságával.

Három hét után hazatért Amerikából Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó és férje távollétében a klub válsághelyzetbe került, ezért meg kellett nyugtatnia az Iron Aquaticsban úszó gyerekek szüleit – számol be róla a Bors Online.

Katinka mosolygósan lépett a szülők elé. A portál szerint szemmel láthatóan sokkal jobb formában volt, mint például az Úszás Ünnepe nevű februári rendezvényen. Akkor, versenysúlyához képest jó néhány kilóval több volt, mostanra viszont leadta a felesleget, és fizikálisan kezdi visszanyerni régi önmagát.

Mint írják, Katinka viselkedésén nyoma sem volt annak, hogy válságban lenne a magánélete vagy hogy az évek alatt felépített birodalmát súlyos repedések feszítenék. Ahogy több szülő is jellemezte a Borsnak, kiegyensúlyozott volt, mintha a közelgő válásra már felkészült volna.

– Egyelőre nem tudom megmondani, visszatér-e valaha is Shane. Én azon vagyok, hogy továbbra is ő vigye a szakmai munkát, ő foglalkozzon a kicsikkel, én pedig egy másik edzővel készülök a tokiói olimpiára. De ez nem ilyen egyszerű, egy hó­nap­ja nem érem el, nem reagál a hívásaimra, leveleimre. Kevés esélyt látok arra, hogy újra Ma­gyarországra jöjjön Shane – mondta Katinka, akire valósággal záporoztak a kérdések: Egyedül viszi-e tovább a klubot? Ki válthatja Shane-t? Lesz-e olyan szakember, aki pótolni tudja az amerikai tréner után hagyott űrt? Az Iron Lady keményen állta a sarat, mindenkit türelmesen végighallgatott, pedig volt olyan szülő, aki tíz percig ecsetelte, milyen problémák vannak a klubban.

Szóba került: vissza kellene hívni Darren Wardot, akivel mint mondta a háromszoros olimpiai bajnok, ő továbbra is jóban van, miként majd mindenkivel, akivel Shane korábban összeveszett.

– Tudják, sokakat megbántott… – mondta kesernyés mosollyal, amiből egyesek arra következtettek, tényleg férje agresszivitásából lett elege.

Végezetül arra kérték az úszónőt, személyesen tájékoztassa a gyerekeket a kialakult helyzetről, nyugtassa meg őket, hogy biztosítva lesz a jövőjük. Az Iron Lady megígérte, másfél héten belül visszatér Magyarországra, hogy elbeszélgessen a kicsikkel.

Most ugyanis csak villámlátogatásra érkezett haza: ma már a franciaországi Canet-en-Roussilon-ban lesz, ahol a hétvégén rendezik meg a Mare Nostrum versenysorozat első állomását. Az előzetes nevezések alapján a háromszoros olimpiai bajnok hat számban (50, 100 és 200 méter hát, 50 pillangó és 200, 400 méter vegyes) áll rajtkőre.

Borítókép: Hosszú Katinka a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!