gyermekáldás előtt

2018.09.28. 16:09

Kiss Ramóna és Lékai Máté: kisfiunk lesz

Mindketten szerették volna, hogy hármasban éljenek tovább.

A szerelmesek szárnyalni tudnának örömükben, ami­óta kiderült, hogy kisbabát várnak. A vizsgálatok nagy részén már túl is vannak, így megnyugodtak a kedélyek. A hot!-nak adott exkluzív interjúban meséltek arról, hogyan élik meg ezt a varázslatos időszakot – írja a Vasárnap Reggel legfrissebb száma.

Amióta tavaly nyáron Máté eljegyezte Ramónát, folyamatosan téma volt közöttük, hogy családot alapítsanak. Közös nevezőn voltak: mindketten szerették volna, hogy hármasban éljenek tovább. Eleinte úgy tervezték, hogy csak az esküvő után vállalnak babát, de végül megcserélték a sorrendet.

Úgy voltunk vele, hogy a pocakos esküvő azért nehézkes. A szervezés, a lebonyolítás stresszhelyzetet szül. Eldöntöttük, hogy mit szeretnénk jobban, és a válasz mindkettőnk részéről egyértelmű volt: inkább babát, mint bulit. Majd bulizunk a gyerekünkkel – ecsetelte a Reggeli háziasszonya. Korban is ott tartunk, hogy bőven vállalhattuk gyereket, és szerencsére minden adott hozzá, hogy boldog családban nőjön fel a pici – vette át a szót a leendő édesapa, Máté.

Azt pedig, hogy mikor jöjjön, ő maga döntötte el. Leendő szülőkként mindent gondosan elterveztek. A műsorvezető fogadott orvost, és arra is odafigyeltek, hogy ne változtassanak az életvitelükön.

A doktornő és az ösztöneim is azt mondták, hogy ne pörögjünk rá túlzottan. Éltünk a mindennapokban, szerettük egymást. Lelkileg készítettük fel magunkat – mesélte Rami, aki azt is elárulta, hogyan mondta el a szerelmének a nagy hírt. – Sokat gondolkodtam azon már előre, hogy ha kiderül, miként osszam meg Mátéval az örömhírt. Annyi vicces videót láttam az interneten, hogy csak na. Éppen ezért el is terveztem, hogy mindenhová teszek majd kamerát.

A terv egészen addig tartott, amíg megláttam a pozitív jelet a teszten. Annyi lelkierőm azért volt, hogy a saját telefonomat bekapcsoltam, és felvettem Máté reakcióját. Szerettem volna, ha megmarad emlékbe, hogyan reagál rá, amikor megtudja, hogy kisbabánk lesz – folytatta a büszke kismama.

Máté számára is feledhetetlen pillanatok voltak ezek, ám arra határozottan emlékszik, hogy időbe telt, mire végleg tudatosodott benne, hogy apa lesz.

Éjszaka volt, feküdtem az ágyban, Rami pedig megkérdezte: „Édesem, mit szeretnél csinálni?” Mondtam, hogy aludni sze­retnék még. Így indul a romantikus videó. Utána mutatta a tesztet... Azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány, kellett pár másodperc, mire felfogtam: apa leszek! Aztán óriási boldogság öntötte el a szívemet, együtt sírtunk, ölelkezve – idézte fel meghatódva az idilli pillanatokat a kézilabda-válogatott sztárja.

Nagyon aggódós voltam

Ramónáék egyelőre a terhesség félidejénél járnak, az eddigi vizsgálatok eredményei pedig szerencsére mind kiválóak. S mivel Máté mindenhová elkísérte a szerelmét, akkor is jelen volt, amikor megtudták a baba nemét.

Elsőre fiút szerettem volna, mert úgy gondoltam, ha a második gyermekünk majd kislány lesz, akkor a bátyja tud már vigyázni rá – magyarázta a kézilabdázó.

Azt ígérte nekem Máté, hogy először összehoz nekem egy kisfiút, utána egy kislányt – folytatta nevetve Ramóna. – De amikor kiderült számomra, hogy állapotos vagyok, csak egyetlen dologra vártam: már az első nagy vizsgálaton derüljön ki, hogy minden rendben van. Egyáltalán nem érdekelt, hogy milyen nemű lesz a gyermekünk, csak arra koncentráltam, hogy egészséges legyen.

Máté állítja, hogy az aggodalmakat illetően ők ketten olyanok, mint a tűz és a víz. Míg a kismama már akkor idegeskedik, ha csak arról hall, hogy nagy szél érkezik, addig a „kispapa” teljesen higgadtan kezeli a történéséket.

Hiába gondoltam, hogy a világ leglazább anyucija leszek, mégis nagyon aggódós voltam. Emlékszem, mentünk nyaralni, és mondtam a doktornőnek, hogy hamarabb hazamegyek, hogy megvizsgáljon. Azt válaszolta viccesen, hogy ha ezt meg merem csinálni, akkor nem fogad többet. Utazzak el, pihenjem ki magam, nyaraljak a családommal, és ne jöjjek vissza, csak amikor ki van írva, hogy mennem kell majd. Izgultam, de ez talán normális első gyerekes anyukaként. Amikor először láttam, hogy dobog a szíve, és felfogtam, hogy tényleg ott van, minden rendben van, akkor megnyugodtam. Kerek két hétig, azaz a következő vizsgálatig – mondta Ramóna, akinek a hasában már megmozdult a pici. – Ha nem mozog tizenkét órán keresztül, pánikba esem.

A leendő szülők már azt is tudják, hogyan fogják hívni a csöppséget.

Lékai Noé lesz a kisfiunk neve. Ez Máté ötlete volt, de amint kimondta, azonnal éreztem, hogy ez lesz az igazi.

Botrányosan kívánós vagyok

Egy várandós nőnél előfordul, hogy a hormonváltozás hatásai miatt megváltozik a hangulata. Ramóna is érzékenyebb lett, mostanában könnyebben elpityeredik.

Azt hittem, Rami többet fog változni, hullámzik majd a hangulata a hormonok miatt. Néha vannak ilyen hullámvölgyek, de összességében nagyon jól viseli a terhességet – büszkélkedett Máté, hozzátéve, hogy valószínűleg ő lesz az engedékenyebb szülő. – Ha Noé hazajön az iskolából azzal, hogy osztályfőnöki figyelmeztetést kapott, mert beszélgetett órán, nem fogom tudni leszidni. Keménynek kell majd tűnnöm, de ahogy elmegy, biztosan röhögni fogok – tette hozzá a leendő apuka.

A válogatott irányítónak különleges feladatokat is el kell látnia mostanában, a menyasszonya ugyanis bármit bármikor megenne.

Botrányosan kívánós vagyok. Nem tudok sokat enni, de mindenből akarok. Máténak már mennie kellett sajtos-tejfölös lángosért, rétesért. A kovászos uborka után rögtön enném a legdurvább csokit – nevetett Ramóna.

Borítókép: MW / Fotók: instagram, borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!