nagyot szól

2018.09.03. 14:09

Legjobb dalaiból válogat pénteki koncertjén a Dinamit

Az 1979-ben supergroupként alakult Dinamit együttest tehetséges zenészek alkották ugyan, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan „állami rockzenekarként” tartották számon, ezért 1982-ben feloszlottak.

Mintegy harminc év szünet után 2009-ben alakultak újra, jövőre pedig negyvenéves jubileumi koncertet is terveznek az eredeti felállással – mondta el az M1 csatornán Németh Gábor, a zenekar dobosa.

A Dinamit együttes legjobb dalait hallhatja a közönség Budapesten, a Várkert Bazárban rendezett pénteki koncerten, a Volt egyszer egy Ifipark sorozat keretében.

A zenész kiemelte, hogy a Várkert Bazár egykori színpada legendás helyszín volt, ahol a kor legismertebb bandái léphettek fel.

„Mindenki ismert mindenkit, mindenki találkozott mindenkivel, aktív könnyűzenei élet volt akkoriban”

- emlékezett vissza.

Németh Gábor elmondta, hogy az ismert együttesek tagjaiból álló Dinamit zenekar az első nagylemezéből 250 ezer példányt adott el, kirobbanó sikert arattak szinte azonnal.

„Havi 40-45 bulit csináltunk (...) ez valóban egy supergroup volt, hiszen minden egyes tag a hangszerének a mestere volt”

- emelte ki. Az eredeti együttesbe Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor pedig a Skorpióból érkezett.

A mostani felállásban Rudán Joe énekel, Szűcs Antal Gábor gitározik, Zselencz László basszusgitározik, Németh Gábor dobol, Hornok István a billentyűs. Ez a zenekar hat éve játszik együtt, ezt a felállást hallhatja a Várkert Bazár közönsége is. A pénteki, mintegy kétórás koncerten a legnagyobb slágerek mellett az új lemez néhány dala is megszólal majd.

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a korszak egyik szimbólumává vált Budai Ifjúsági Park, az Ifipark. A nyári koncertsorozat ezeket az időket kívánja felidézni.

Címkék#dinamit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!