révbe ért

2018.10.18. 14:27

Fenyő Iván nála 11 évvel fiatalabb lányt szeret

A színészre akkor mosolygott rá a szerelem, amikor megtalálta a belső békéjét.

Budapest, 2016. április 13. Fenyõ Iván színész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Földessy Margit Balázs Béla-díjas színésznõ pályafutását, szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kétség sem fér hozzá, Iván hazánk egyik legismertebb színésze, számos nagyszabású film és darab főszereplője. Sikert sikerre halmozott, majd hét évvel ezelőtt egyszer csak eltűnt a képernyőről – és ezzel együtt az emberek szeme elől is. Sokak meglepetésére tavaly ősszel teljesen megújulva tért vissza. Elmondása szerint időközben fenekestül felfordult az élete – írja a Hot! összeállítása alapján a Vasárnap Reggel.

Magam sem tudom, mi volt az a pont, amikor azt éreztem, hogy változtatni kell, és jobban teszem, ha elvonulok. De eljött, és hallgatásba merültem. A bölcsesség szerint is néha a hét szűk esztendő van, aztán a hét bő esztendőt éljük meg. Ez a hét év arra szolgált, hogy újra­tervezzem az életemet. Belülre figyeltem, próbáltam tudatosítani és rájönni arra, ki is vagyok valójában és mire vágyom

- nyilatkozta a lapnak.

A spiritualitás az élete része

Sting is nagy híve a meditációs elvonulásoknak. Az énekes évente néhány napra hátrahagyja a családját, és egy meditációs táborba költözik, ahol csakis a belső hangjára figyel. Az ott tanultakat remekül kamatoztatja a hétköznapokban, még dugóban ülve is képes rátalálni a belső békére.

Iván az elmúlt időszakot egyfajta öngyógyításként élte meg, amelynek során sikerült leszámolnia a zavaró tényezőkkel. Bár a színészet és a filmezés a szenvedélye és a hivatása, egy időre arról is lemondott, de csak azért, hogy emberileg fejlettebb, tudatosabb, bölcsebb lehessen, és végül újult erővel vághasson bele.

Éppen Brazíliában voltam elvonuláson, amikor egy szerep miatt kerestek Hollywoodból, végül nemet mondtam rá. Erre nem egy elszalasztott lehetőségként tekintek, hanem úgy, hogy még többet teremtettem a maradásommal. Sok mindent elrendeztem magamban, beláttam, hogy túl nagy volt az arcom, amivel nem akartam azonosulni. Ennek köszönhetően sokkal kiegyensúlyozottabban álltam bele ismét a munkába, akár a Korhatáros szerelem című sorozatról van szó, akár a színházi darabokról, akár nemzetközi filmezésről.

A tengerentúli siker kapujában

Iván már többször is nekifutott a külföldi karriernek, kapott is kisebb-nagyobb szerepeket, de az átütő siker még várat magára.

Már az is nagy szó, ha castingra hívják az embert. Akkor kerültem a legközelebb a siker kapujához, amikor egy amerikai film főszerepére ketten maradtunk egy színésszel. Sajnos végül nem engem választottak. De ami késik, nem múlik – mondta a sztár.

Amint Iván megtalálta a belső békéjét, beköszöntött az életébe a szerelem. Maga sem hitte, hogy a fiatal nő ilyen hatással lesz rá, de most először családalapításon töri a fejét.

Jókor találkoztunk. Éveken keresztül csakis az egyedüllétre vágytam, most viszont már arra, hogy a szerelmemmel legyek.

A színész rendkívül szerencsésnek tartja magát, hogy a karrierje újra sínen van, miközben a szerelmi élete is szárnyal. Mint mondja, közel a negyvenhez megtalálta a számítását.

Harminckilenc éves lettem, és ez beindított bennem új vágyakat, álmokat. Ehhez persze kellett egy olyan nő, mint a párom, aki hihetetlenül empatikus, támogató, és nem mellesleg türelmes. Huszonnyolc éves, de nagyon hasonlóan látja a világot, mint én, így egy pillanatig sem ütközik ki a korkülönbség. A köztünk lévő harmóniáért tudatosan teszünk, főleg mert hosszú távra tervezünk

– tette hozzá Iván, aki úgy érzi, elérkezett az ideje, hogy megállapodjon, éppen ez a már említett nagy vágya.

Mellette úgy tudom érezni, hogy révbe értem. Megnyugtat, hogy viszontszeret, hogy bennem látja a jövőt, hiszen nem szeretném egyedül leélni az életemet, mint ahogy megalkudni sem szeretnék egy kapcsolatban. Az ő esetében erről szó sincs. Elköteleződtem mellette, én már nem gondolkozom rövid távban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!