elúszik a pénz?

2018.10.07. 12:58

Végrehajtást indított a NAV Hosszú Katinka cége ellen

Közismert, hogy az úszó és Tusup szakmai és magánéleti kapcsolata is tönkrement az év elején, házasságuk felbomlott, és a hírek szerint egy hosszú és kíméletlen vagyonmegosztási elé néznek. A felosztandó vagyont több milliárd forintra becsülik. Hosszúék 4-5 éve döntöttek úgy, hogy a sportbéli sikereket üzleti alapokra helyezik. Kialakították az Iron Lady brandet, sportruházatot kreáltak, úszóiskolát alapítottak, képregényt adtak ki.

Az aktuális cégnyilvántartás szerint szeptember 27-én végrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó és Vámigazgatósága Hátralékkezelési osztálya az Iron Corporation Kft.-vel szemben – számolt be róla az Origo. Ez a cég Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnoké.

Az eljárás elindításának oka nem derül ki a papírokból, de általában az adókötelezettségek teljesítésének elmaradása, a határidő elmulasztása miatt kerül sor a végrehajtás elrendelésére. Az esetleges tartozás rendezése vélhetően nem okoz gondot a tegnap zárult budapesti Világkupán is sikeresen szereplő sportoló vállalkozásának.

Katinka nem egyedül érdekelt a cégben: a társa a volt férje és edzője, Shane Tusup, aki a mai napig tulajdonos a vállalkozásban.

Jól ment a bolt, a pénzdíjas tornákon besöpört komoly összegekhez csapódott az üzleti vállalkozás nyeresége – fogalmazott a lap.

A kapcsolat megromlása miatt azonban megbicsaklott, illetve más alapokra helyeződött a vállalkozás. A képregény kiadását idén megszüntették, az úszóiskola új néven – Iron Swim School – működik nyár óta. Az oktatásokat a Duna Arénában tartják.

A tájékozódást megnehezíti, hogy a mai napig nem került be a cégnyilvántartásokba az Iron Corporation Kft. 2017-es beszámolója, pedig a májusi leadási határidő már rég letelt. A legutolsó lezárt év a 2016-os, akkor közel 90 millió forint nettó értékesítési árbevételt és 12 milliós adózás előtti eredményt értek el. Shane Tusup egyébként a mai napig tulajdonos a cégben, vélhetően a vagyonmegosztási per végére ez az állapot megváltozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!