Mága Zoltán fényképalbuma

2019.02.22. 15:30

Világsztárok búcsúztatták Andy Vajnát Amerikában

A búcsúztatón Mága Zoltán hegedült, aki exkluzív fotókat is feltöltött a Facebook-oldalára.

Mint ismert, az egy hónapja elhunyt filmproducer földi maradványainak egy részét magyarországi temetését követően özvegye, Vajna Tímea vitte ki a hollywoodi film fővárosába, Los Angelesbe, ahol másodszor is elbúcsúztatták a Rocky- és a Terminátor-filmek legendás producerét.

A magyar idő szerint szerda este zajlott ceremónián Mága Zoltán hegedült és olyan világsztárok tették tiszteletüket, mint Arnold Schwarzenegger (aki a budapesti temetésen is részt vett), Kurt Russel, Goldie Hawn, és Leslie Mándoki.

A búcsúztatásról Mága Zoltán Facebook-oldalán exkluzív fényképek is megjelentek, amelyek mellé a hegedűművész azt írta:

„Szomorúsággal teli szívvel vettünk végtisztességet Los Angelesben Andy Vajna barátomtól. A család kérésére a kápolnában tartott búcsúztatáson Arnold Schwarzenegger beszéde után, majd a sírkertben, a nyughelyénél, valamint a szertartás utáni fogadáson is hegedűszóval köszönhettem el attól az embertől, aki modern korunk példaképe lett, hiszen önerőből, a szegénységből érkezve, szinte a semmiből épített világraszóló karriert, és rengeteg tehetséget segített hozzá ahhoz, hogy ők maguk is a filmművészet örök csillagává válhassanak. Közben pedig végig megmaradt igaz magyar hazafinak.

Számomra ő volt a hollywoodi álom megtestesítője és megvalósítója – fájdalommal emlékezek immár – és akivel Amerika több nagyvárosában már évtizedekkel ezelőtt is találkozhattam és akinek hegedűjátékommal örömöt szerezhettem.

De ő volt a mecénás is, aki mindig segítséget nyújtott karitatív misszióim megvalósításához, és támogatta a bajba jutott embereket és aki önzetlenségével sokak életének jobbra fordulásához járult hozzá. Andy Vajna barátom most már örök álmát alussza, de emléke örökké közöttünk marad.

Béke poraira, nyugodjon békében!”

 

Az örök nyugalom helye
Fotó: Mága Zoltán / Facebook
Mága Zoltán, Goldie Hawn, Kurt Russel
Fotó: Mága Zoltán / Facebook