Gyász

2019.04.28. 15:51

Elhunyt Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa

Életének 70. évében, vasárnap hajnalban meghalt Czipó Tibor zenész, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa – közölte az együttes.

Budapest, 2018. február 7. Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa, a Mini együttes alapítója a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Tolcsvay Béla (Tolcsvay Nagy Béla) Kossuth-díjas gitáros, énekes, zeneszerzõ, szövegíró, a Tolcsvay-trió vezetõje munkásságáról beszélgetnek a résztvevõk. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Zih Zsolt

Czipó Tibor 1967-ben a Mini együttes alapítója volt szólógitárosként. 1974-től napjainkig a Tolcsvay Trió basszusgitárosaként zenélt – írja a közlemény.

Több mint 50 éves zenei munkáját számos nagylemez, többek között a Tolcsvay Trilógia darabjai, a Napfényfia (1992), a Rijjadóleány (1996) és a Csillaglánc (1999) is őrzi. Olyan Tocsvay-felvételekhez fűződik a neve, mint a Ne sírj kedvesem, a Nemzeti dal és a Tavaszváró.

Czipó Tibor temetéséről később intézkedik a család – olvasható a közleményben.

Borítókép: Czipó Tibor az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának egyik stúdiójában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!