Csak egy kis odafigyelés

2019.05.01. 17:15

A 100 Tagú Cigányzenekarral ad jótékonysági koncertet Rúzsa Magdi

Az Út a Mosolyért Alapítvány az autizmussal élő gyermekek és családtagjaik életkörülményeinek javítását szolgáló Krízisházat és Oktatási Központot szeretnék létrehozni, ezért szervezik meg immár második alkalommal a Mosoly Koncertet, amelynek teljes bevételét erre a nemes célra fordítják.

Martos, 2015. július 9. Rúzsa Magdi énekesnõ ad koncertet a III. Martosi Szabadegyetem elsõ napján a szlovákiai Martoson 2015. július 8-án. Az erdélyi Tusványos mintájára megalapított ötnapos fórum napirendjén az autonómia és a nemzetpolitika kérdései, valamint a kisebbségi oktatásügy legégetõbb problémái szerepelnek. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Krizsán Csaba

A május 9-én este 7 óra 30 perckor kezdődő különleges koncerten Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar Fekete-Kovács Kornél vezetésével szórakoztatja majd a közönséget a budapesti Erzsébet téren felállított szabadtéri színpadon – írja a Ripost.

A Mosoly Koncertet beharangozó sajtóeseményen Szijjártó-Nagy Szilvia, Út a Mosolyért Alapítvány elnöke elmondta:

„Már egy kis odafigyeléssel is nagyon sokat tudunk segíteni, ám ez az odafigyelés sok esetben hiányzik. Ennek oka az információhiány, ezért tartom nagyon fontosnak az autizmusról szóló ismeretek terjesztését.”

A sajtótájékoztatón részt vett Rúzsa Magdi is, aki nem most először állt az autizmus ügye mellé.

„Pár évvel ezelőtt találkoztam az autizmus fogalmával. Felvilágosítottak róla, hogy az autisták számára az oktatás koránt sincs még teljesen megoldva, hiszen speciális módszereket igényelnek annak érdekében, hogy elfogadottabbá váljanak és jobban részesei lehessenek a társadalomnak.”

Az énekes hozzátette, pár évvel később találkozott az Út a Mosolyért Alapítvánnyal, amikor is egyértelművé vált számára, hogy „van egy közös útjuk”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=1jQla_GRBCk

Borítókép: Rúzsa Magdi egy korábbi koncertjén a felvidéki Martoson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!