Rangsor

2019.09.25. 17:48

Ezek érdekelték a legjobban a magyar mozinézőket

A legnagyobb nézőszámú első tíz film közül kilenc amerikai produkció volt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

A legtöbb nézőt a Bosszúállók: Végjáték című film vitte a magyar mozikba 2019 második negyedévében. A legnagyobb nézőszámú első tíz film közül kilenc amerikai produkció volt – közölte az MTI-vel az NMHH Kommunikációs Igazgatósága szerdán.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint 2019 második negyedében 3,5 millió néző 5 milliárd forintért váltott jegyet a magyar mozikba.

A legtöbben, 818 ezren a Bosszúállók: Végjáték című szuperhősfilmre látogattak el, a második helyre az Aladdin került 260 ezer nézővel, a harmadik pedig a Csaló csajok című vígjáték lett 248 ezer nézővel.

A tíz legnézettebb filmből kilenc amerikai gyártású a Csodapark című animációs családi vígjátékot leszámítva, amely spanyol koprodukció.

A friss statisztika szerint az artmozikban is a Bosszúállók: Végjátékra fogyott a legtöbb, 14 ezer 700 jegy, a Marvel filmjét Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című produkciója követte 11 ezer 600 nézővel, harmadikként pedig az Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez futott be 9500 nézővel.

Az artmozik nézőszáma a második negyedévben több mint 237 ezer volt, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 30 ezerrel kevesebb. A hálózat jegybevétele, ami több mint 273 millió forint lett, 25 millióval esett vissza 2018 azonos időszakához képest.

A vetítéseken átlagosan 28 néző volt, az artmozik vetítéseire átlagban 16-an váltottak jegyet. Az átlagos jegyár összességében 1466 forint volt, míg az artmozikban 1153 forint. A legolcsóbban Tolna megyében moziztak a nézők, ahol egy jegy átlagosan 929 forintba került – derült ki az NMHH adataiból.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!