Testvéri szeretet

2019.09.25. 15:46

Különköltöztek, mégis egy házban laknak a Liu fivérek

Az olimpiai bajnok testvérpár még soha nem veszett össze komolyabban.

Forrás: Ripost

Forrás: Ripost

A Liu fivérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang szinte az egész napjukat együtt töltik, ugyanolyan tetoválásuk van, és egyforma gyűrűt viselnek. Még soha nem vesztek össze komolyabban, jó testvérek, és nincs köztük rivalizálás – írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

– Amerikában népszerű szokás, hogy aki olimpiai aranyat nyer, az kap egy ötkarikás gyűrűt. Megtetszett ez a hagyomány, és mi is csináltattunk. Két gyűrűt nem veszek le szinte soha, a másikat a nagymamámtól kaptam – kezdte Ádó.

– Az egyforma tetkó, a Nap, a Hold és a csillag rajza a szoros kapcsolatot jelenti a világ több országában élő családtagjainkkal, akik közül néhányan szintén ezeket a tetoválásokat viselik magukon – magyarázta Sanyi.

„Anya szeretgetett, Apa az életre nevelt”

Édesapjuk 30 évvel ezelőtt jött Magyarországra, és itt ragadt. Ő másfél éve elköltözött Németországba, a többi rokon pedig Kínában él, míg a testvérek édesanyja Budapesten lakik a húgaikkal.

– Nagypapát rég láttuk, 20 évig ő is Magyarországon élt. Azt mondta, hogy jól érezte magát, de szeretne a hazájában meghalni, ezért visszament. Az idén már 90 éves lesz, szívesen meglátogatnánk, de nincs rá időnk. Jó lenne vele ismét kínaiul beszélni, mert itthon nem használjuk a nyelvet mindennap, sok szót elfelejtettünk, írni és olvasni pedig nem tudunk az ő nyelvén – árulta el Ádó.

Bevették Ázsiát

Az Ázsia Expresszben való részvételre Sanyi beszélte rá Ádót. Szeretik a különleges országokat, sőt az élsport utáni életüket is ilyen helyen képzelik el. – Mindig úgy gondoltam, hogy szeretnék nagyon jól korcsolyázni, hogy gazdag legyek, és egy nap, ha már nem leszek élsportoló, a tengerparton tudjam süttetni a hasamat – tervezgette Sanyi.

– A szüleink tökéletes egyensúlyt alkottak – vette át a szót Sanyi. – Anya szeretgetett, dédelgetett, Apa pedig az életre nevelt, önállóságra. Mindig arra tanított, hogy nem számít, ki hozza az aranyérmet, az a család érdeme. Azt is mondta, hogy ha 18 évesek leszünk, és végeztünk az iskolával, el kell kezdeni önálló életet felépíteni. Végül én 22 éves voltam, Ádó pedig 20, amikor eljöttünk otthonról. Egy ideig együtt laktunk, de nemrég különköltöztünk. Igaz, ugyanabban a házban lakunk: az öcsém a földszinten, én meg az ötödiken – magyarázta.

Egyelőre csak Sanyi csajozik

A srácoknak a nőkkel kapcsolatban is más az elképzelésük. Míg az idősebbik fiú oldalán már két fiatal lány is feltűnt, Ádó egyelőre a sportnak szenteli az életét.

– Az angol barátnőmmel (Elise Christie világbajnok gyorskorcsolyázó – a szerk.) két és fél évig tartott a kapcsolatom, de abban az időben nagyon stresszes voltam. A saját magam ura akarok lenni, jól akarom megélni a hétköznapokat, és senkinek sem akarok beszámolni a dolgaimról. Most leginkább a haverokkal töltjük a szabadidőnket. Azt sem úgy kell elképzelni, hogy dorbézolunk! A téli olimpia előtti két évben egyáltalán nem ittunk alkoholt, semmi bulizás nem volt. Most néha jólesik egy kis lazítás, de már bulizni sem járunk, mert nagyon fárasztó volna az edzések mellett – mondta Sanyi.

A múlt sikerei

2018-ban a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó – Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor – megszerezte Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét. Korábban a második helyig jutottak a magyarok: Kékessy Andrea és Király Ede 1948-ban St. Moritzban páros műkorcsolyázásban, Regőczy Krisztina és Sallay András pedig 1980-ban Lake Placidben jégtáncban lett ezüstérmes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!