Már rekordot döntött

2019.12.05. 13:23

Hatalmas az érdeklődés a Dal 2020 iránt

A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják. A Dal című műsor pedig továbbra is fontos katalizátora a magyar könnyűzenei életnek.

Budapest, 2019. februr 23. Ppai Joci (k), miutn Az n apm cm dallal megnyerte A Dal 2019 televzis versenyt a Mdiaszolgltats-tmogat s Vagyonkezel Alap (MTVA) budai stdijban 2019. februr 23-n. MTI/Mohai Balzs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ismert és pályájuk elején álló zenészek egyaránt nagy számban jelentkeztek a 2020-as mezőnybe.

A szakmai zsűri feladata nem lesz egyszerű: a beérkezett 559 dalból kell kiválasztaniuk a legjobb 30-at, amelyek bekerülnek a Duna Televízió képernyőjén jövőre látható dalválasztó show-ba.

A 2020 elején induló élő műsorban a nézők és a zsűri közösen dönti el, melyik lesz 2020 legjobb magyar slágere, amelynek előadója a legnagyobb hazai fesztiválok színpadjára léphet, kiemelt médiatámogatásban részesül és zenei pályájára fordítható támogatást is kap.

A Dal 2020 – jövő év elejétől lesz látható a Duna Televízió műsorán.

Borítókép: Pápai Joci (k), miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!