Járvány

2020.04.24. 21:01

Győrfi Pál engedélye nélkül nyerészkednek fényképével

Több vállalkozás is kínál pólókat, bögréket, párnákat a mentőszolgálat szóvivőjének fotóját felhasználva.

Budapest, 2020. április 6. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-án. Az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport felhívására a "Segítünk egymásnak" kezdeményezés keretében 20 személygépkocsit és mikrobuszt ajánlott fel a márkakereskedés két hónapos használatra segélyszervezeteknek, valamint az Országos Mentőszolgálatnak a koronavírus elleni védekezéshez. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotós: Kovács Tamás

A Riposttól értesült Győrfi Pál mentőszóvivő, a koronavírus elleni harc arca arról, hogy több vállalkozás is úgy nyerészkedik a járványon, hogy jó pénzért különféle termékeket árul a fényképével, ám az engedélye nélkül.

Ez nem egy póló, ez egy maradj otthonka – így viccelnek egy pólófeliraton, Győrfi Pál képével díszítve, potom 3.990 forintért az egyik internetes oldalon.

Fotó: Ripost

Ugyanitt bögréket, táskákat, mobiltokokat, párnákat, tornazsákot, de még babaruhát is kínálnak az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének többféle fotójával, különböző feliratokkal.

A Facebook piacterén is találni Győrfi Pál arcával, Maradj otthon jeligével, Hova-hova? kérdéssel illusztrált felsőt.

Viccesek ezek, mint ahogy a győrfis mémek is az interneten – de óriási különbség, hogy a pólókon, bögréken jókora hasznot húznak!

Senkinek sem adtam engedélyt, hogy ilyen értékesítési célokra használja az arcomat, a nevemet – mondta a Ripost érdeklődésére Győrfi Pál, aki tőlünk hallott először a széles „győrfis” kínálatról. „Különféle érzések és gondolatok kavarognak bennem. Egyrészt örülök, ha újabb csatornákon juthatnak el az emberekhez a koronavírus-járvány megfékezését segítő üzenetek, másrészt cseppet sem tartom tisztességesnek, hogy a megkeresésem és az engedélyem nélkül nyerészkednek az arcképemmel. Nem kizárt, hogy jogi lépések következnek. Nem azért, hogy hasznot húzzak az árucikkekből, hanem azért, mert az így befolyó összeggel a koronavírus elleni küzdelmet támogathatnák. S persze azért is, hogy a jövőben ne történhessen ilyen visszaélés” – összegezte. Majd hozzátette: remélem, rövid életű lesz ez a biznisz, mert hamarosan sikerül legyőznünk a koronavírus-járványt!

Fotó: Ripost

Az országos tisztifőorvos arcképével is árulnak pólót a neten, szintén nem olcsón, 4.000 forintért. Müller Cecília folyamatosan dolgozik, minden nap élőben jelentkezik be a tévében, terepszemléket is tart kórházakban, idősotthonokban. Így egészen biztos, hogy ideje és lehetősége sem lett volna rábólintani egy olyan vicces feliratú pólóra, melyet az ő arcával próbálnak eladni...

Borítókép: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-án. Az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport felhívására a „Segítünk egymásnak” kezdeményezés keretében 20 személygépkocsit és mikrobuszt ajánlott fel a márkakereskedés két hónapos használatra segélyszervezeteknek, valamint az Országos Mentőszolgálatnak a koronavírus elleni védekezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!