ingyenesen

2020.05.27. 09:28

Az interneten publikálta új mesesorozatát J.K. Rowling

Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J.K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

British author J. K. Rowling attends HBO's "Finding The Way" world premiere at Hudson Yards on December 11, 2019 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyermekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban.

A gyermekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon (www.theickabog.com), ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik. Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani különös, nyugtalanító időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az álmodozást a kijárási korlátozások idején.

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

J.K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!