Ország-világ

2020.09.18. 14:18

Puskás a legértékesebb új játékos a FIFA-ban

Az újonnan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.

Fotós: DPA/AFP

Fotós: DPA/AFP

Az Electronic Arts évről évre megjelenő futballjátékában a többi korábbi legendás labdarúgóhoz hasonlóan

Puskásnak is három különböző kártyája lesz, mégpedig 89-es, 92-es és 94-es értékeléssel.

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus is bekerült a játékba: ő 88-as, 91-es és 93-as értékelést kapott.

„Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba.

Ez pedig azt jelenti, hogy legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a »fifázó« gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg” – fogalmazott augusztusban Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete.

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954-Bern), olimpiai (1952-Helsinki), Európa-kupa- (1953-Róma), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (1960-Glasgow) és világkupa-döntőben (1960-Madrid) is. Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Forrás: MTI

Borítókép: Puskás és a svéd válogatott Eckner az öltözőben 1956. november 8-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!