az utolsó út

2020.11.28. 10:45

Ekkor lesz Benkő László temetése: rengetegen szeretnének tőle búcsút venni

Benkő László hosszú betegség után hunyt el. Az Omega legendás zenészét rengetegen gyászolják, és sokan szeretnének tőle búcsút venni, a szabályozások miatt azonban erre sajnos személyesen nem lesz lehetőség.

Forrás: Ripost

A 77 évesen elhunyt Benkő Lászlótól sokan szeretnének búcsút venni, és habár azt már a családtagok tudják, mikor lesz a legendás zenész temetése, sajnos arra még nem találtak megoldást, hogyan közvetíthetnék a szertatást. Személyesen ugyanis a vírushelyzet miatt csak a szűk család lehet ott. December 2-án a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Benkő Lászlót.

Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

 

„A temetés 14 órakor kezdődik. A ravatalnál csak a családtagok leszünk jelen, de az egész szertartás nagyon szűk körű lesz a szabályozások miatt.

Még nem tudom pontosan, hány fő lehet jelen, de 15 ezren jelentkeztek be, hogy szeretnének elbúcsúzni aputól.

Ez a vírus miatt sajnos nem lehetséges, de egyeztetések folynak arról, hogy hogyan lehet majd élőben közvetíteni a búcsúztatót” – mondta Benkő László fia, Balázs a Ripostnak.

„A sírhelyet a főváros biztosítja, a temetést pedig az állam. Ez egy csoda, hogy apám a művészetével és a szerethetőségével elérte, hogy a politika helyett egy pillanatra semmi más ne legyen fontos, csak a szeretet és a tisztelet” – tette hozzá. Elárulta, Lukács Sándor, Bródy János, Frenreisz Károly és a három Omegás biztosan beszédet mondanak a búcsúztatón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!