ez méltó hozzá

2021.01.17. 09:25

Így néz ki Koós János nyughelye – elkészült a síremléke

Közel két évvel a halála után végleges síremléket kapott Koós János. Az ország egyik legnépszerűbb énekesének végső nyughelye gyönyörű, fekete márványból készült el, amit a saját aláírása díszít.

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Zih Zsolt

2019. március 3-án, rövid ideig tartó betegséget követően, 81 évesen életét vesztette Koós János. Egy emberként gyászolt az egész ország, emlékét azóta is közösen őrizzük.

Rajongói közül még mindig sokan kijárnak a Farkasréti temetőbe, ugyanis ott helyezték végső nyugalomra. Koós János a Farkasréti temető művészparcellájában nyugszik, közel a legjobb barátja, Bajor Imre sírjához.

 

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Közel lakom a temetőhöz, és mivel a mai napig nagy rajongója vagyok Koós művész úrnak, rendszeresen elsétálok a sírjához. Az ő dalai visszarepítenek a fiatalságomba, és úgy érzem, az a legkevesebb ezért cserében, hogy néha lerovom ott a tiszteletemet„ – mondta a Ripostnak egy idős hölgy.

Amikor a Ripost munkatársa tavaly októberben a sírnál járt, jól látszott, milyen szeretettel gondozzák azt. A földhalmot akkor virágok borították, a Ripost az egyik rajongótól azonban megtudta, hogy időközben elkészült a végleges síremlék.

Mint kiderült, Koós János síremléke nagyon elegáns lett: fekete márványból készült, és a saját aláírása díszíti, aranyozott betűkkel.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!