Ország-világ

2021.01.21. 08:20

Szinte csoda, amiről Merkely Béla beszámolt – 70 nap után hagyhatja el a kórházat a kismama

Egy 34 éves kismama életét sikerült megmenteni, aki 70 nap után távozhat gyógyultan a kórházból.

Forrás: Facebook / Merkely Béla

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a közösségi oldalán számolt be a jó hírről. Az írja,

„69 nap intenzív kezelést követően, végre legyőzte a COVID-19 fertőzés okozta tüdőgyulladást és elhagyhatja Egyetemünk klinikáit Szilvia. A 34 éves kismama életerejéről többször tett tanúbizonyságot

az elmúlt időszakban, aki mint a képen is látható, egy életvidám, rendkívül erős fiatalasszony.

Várandós nőknél nagyon ritka az ilyen lefolyású megbetegedés, amit nála tapasztaltunk: a vírus szövődményei miatt sürgősségi császármetszést, valamint több műtétet is végre kellett hajtanunk, továbbá műtüdő-, azaz ECMO-kezelésben is részesítettük.

Köszönhetően a műtüdő alkalmazásnak, valamint a komplex intenzív terápiás ellátásnak, a kismama állapotát sikerült stabilizálnunk, s a rehabilitációt követően – remélhetőleg mielőbb – hazatérhet családjához, s életében először magához ölelheti újszülött kislányát.

Kollégáimnak és a teljes orvosi csapatnak szeretném megköszönni, hogy ezúttal is kellő odafigyeléssel és szakmai hozzáértéssel fordultak a pácienshez” – írja Merkely Béla.

A kismama megrázó küzdelméről korábbi cikkünkben, bővebben is olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!