nem semmi

2021.02.07. 09:30

Détár Enikő filmre viszi hálószobatitkait

A színésznő egy romantikus pszichothrillerben párjával, Péterrel játssza a főszerepet, akinek ez lesz az első ilyen jellegű munkája.

Forrás: Bors Online

Détár Enikő több, mint 37 éve van a pályán, és azalatt számtalan tévéműsorban, tévéfilmben és játékfilmben szerepelt már, amit azonban most vállalt be, az még számára is teljesen új.

Filmet forgat, amit Sztárek Andrea színész-rendező rendez és amiben egy amatőr színésszel közösen játsszák a főszerepet: a párjával, Kiss Péterrel.

Az alapötlet a Bors értesülései szerint a rendezőtől származik, akinek a film ötletét Péter adta oda hat éve, mert nagyon tetszettek neki Topolcsányi Laura más darabjai is, de mindenki olyan leterhelt volt, hogy évekre félre kellett tenni az ötletet.

A TV2 sikerműsora, a Dancing With The Stars rengeteg örömmel és megpróbáltatással járó hónapjai után mertek csak előhozakodni az ötlettel, ami első hallásra nem dobta fel Encit, hiszen megannyi kötelezettsége akadt és nagyon szeretett volna kiengedni picit.

A Dancing alatt nyilvánvaló volt, hogy semmi mással nem tudok foglalkozni, testileg, lelkileg egész embert kíván a műsor, vagy még többet is. Nem mertek előhozakodni az ötlettel az utolsó adásig. Egy évek óta fiókban heverő színdarabot vettünk elő, erősen meghúztuk és onnan nagyon felgyorsultak az események.

Rendezőnek a kiváló kolléganőmet és barátomat, Sztárek Andreát kértük fel, és bár mindannyiunknak nagyon tetszett az ötlet, hogy Péterrel közösen szerepeljünk, a helyzet különlegessége miatt arra kértem Sztárek Andreát, vagy ahogy mi hívjuk, „Andrist”, hogy ő döntse el, hogy alkalmas-e a szerepre? Az első olvasópróba után azt mondta, Péter civil létére meglepően jó, így elindultak az előkészületek. A forgatás végén már a következő 5 év karácsonyi és születésnapi ajándékának hívtuk ezt a baráti összefogásból született művet – mondja Détár Enikő, majd így folytatja:

A filmünk címét még nem árulnám el, arról viszont beszélhetek, hogy egy karanténfilmről van szó, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy saját gyártású és finanszírozású produkcióról van szó, korlátozott technikai feltételekkel, vagyis nem nagy játékfilm, és mivel ugye karantén van, a saját házunkban vettük fel a jeleneteket.

Jellemzően a hálószobában forgattunk, de néha kimegyünk a konyhába és a nappaliba is – teszi hozzá sejtelmes hangon a színésznő.

Enikő azt is elárulta, hogy voltak pillanatok, amikor elgondolkodott rajta, hogy jó ötlet volt-e beengedni a stábot a házba.

Színésznő vagyok, számomra természetes, ha egy szerep kedvéért más bőrébe bújok, itt viszont a saját, személyes teremben kellett játszanom, a szerelmemmel, ami néha nem ment olyan könnyen, mint azt elsőre gondoltam

– vallja be Enci.

Az intim szférámba nem szívesen engedek be idegeneket, még a forgató stáb sem kivétel. De végül, megugrottuk ezt az akadályt is – teszi hozzá.

A Bors úgy tudja, hogy jelenleg az 50 perces film utómunkálatai folynak, és napokon belül látható lesz az interneten az első előzetes is. A nézők egyébként majd az interneten tekinthetik meg a kész művet, de egyéb terjesztési lehetőségekről is tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!