extrém körülmények

2021.02.19. 19:12

Félelmetes részletek: életveszélybe került a magyar szépségkirálynő

Az államra lecsapó elképesztő hóvihar és extrém hideg elől nem volt menekülés, milliók maradtak áram és fűtés nélkül. Polgár Kriszta a férjével felváltva aludt, hogy melegen tudják tartani a kisgyerekeiket.

Forrás: Ripost

120 éve nem mértek olyan hideget, mint amilyen a napokban kínozza – többek között – az amerikai Texast, ahol mínusz 15-18 fok körül mozgott az átlaghőmérséklet.

Az Egyesült Államok ezen részén a téli hónapokban 8-10 fok a megszokott, a házak fala fából készül, vékony szigeteléssel, fűtőtesteket pedig egyáltalán nem terveznek az itt épült otthonokban – írja a Bors.

A texasi Wacóban így próbáltak küzdeni a szokatlan hóval
Fotó: Matthew Busch / AFP

Polgár Kriszta, egykori modell évek óta él Texasban a férjével és a gyerekeivel.

A modell írta ki a Facebook-oldalára, hogy milyen körülmények uralkodnak náluk.

„Ami Texasban történik az elmúlt napokban, az elmebetegség. 120 éve nem volt ilyen idő. 4 millió ember áram nélkül (emiatt fűtés nélkül), tiszta víz nélkül. Ezek a házak ‘papírból’ vannak szigetelés nélkül, egy perc alatt kihűlnek. A kinti hőérzet -17 volt az utóbbi éjszakákon, mi kandallóval 7 fokon tudtuk tartani a házat. 7 fokon, abban aludtunk. Most éppen van áram pár órája, de mivel nem tudnak mindenkit ellátni egyszerre, váltogatják, hogy hol kapcsoljak fel es le. Az utak tükör jegek, téligumi nincs. Elképesztő az egész. Hurrikán ide, tornádó oda, a hideggel nem tud megbirkózni Texas.”

A modell családjának helyzete valamennyit javult azóta, erről péntek reggel mesélt a Retro Rádió reggeli műsorában:

Mondták, hogy jön a rossz idő, de azzal nem számoltunk, hogy senki és semmi nincs felkészülve egy ilyen brutális hideggel érkező hóviharra

– mondta péntek reggel Bochkor Gábor műsorában Kriszta.

Hétfőn érkezett a hideg, mínusz nyolc fokkal, de mivel itt elég párás a levegő, az ember hőérzete -18 fokot érzékel. Két napon keresztül volt drámai helyzetünk, a vezetékek lefagytak, nem volt áram. A nyílászárok és a falak papírvékonyak, meg kellett terveznünk például a kedd estét, hogy hol aludjunk.

Bekapcsoltuk a kandallót és felváltva aludtunk előtte a férjemmel, mert őrizni kellett a tüzet

– mesélte Kriszta, majd így folytatta:

Most már van áram, van fűtés, de még mindig mínusz tíz alatt van a nappali hőmérséklet. Érdekes egyébként, hogy a jövő hétre már plusz húsz fokot jósolnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!