Bulvár-celeb

2021.03.26. 08:15

„Ott halt meg a kezeimben” – megtörte a csendet Gáspár Zsolti a halálos gázolással kapcsolatban

Gáspár Zsoltit máig kísérti a baleset, hogy elgázolta nagyapja egyik barátját.

Forrás: TV2

Több mint huszonöt év után megtörte a csendet Gáspár Zsolt, aki élete egyik legfájdalmasabb időszakáról vallott. Még 1995 szeptemberében okozott halálos balesetet, amikor az autójával elgázolt egy idős embert, akinek halálát a mai napig nem tudta feldolgozni – írja a Bors.

Zsolti eddig nem beszélt erről egészen mostanáig: a Life TV-n péntek este adásba kerülő Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban kiöntötte a lelkét.

„Talán még sosem beszéltem erről... Volt egy nagy balesetem, elütöttem egy bácsit, aki meghalt sajnos. Én voltam a hibás, el is ítéltek érte

– mondta megtörten Gáspár Zsolti. – Megmondom őszintén, egy kicsit gyorsan mentem az autóval, aztán jött az öreg a biciklivel, és vagy elkanyarodott, vagy nem is tudom, mi történt, volt egy kis filmszakadás, és pont elkaptam a Béla bácsit. Ismertem őt, a nagyapám barátja volt, együtt dolgoztak. Ott halt meg a kezeimben, ez nagy tragédia, a mai napig kísért” – vallotta Zsolti.

A bíróság egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, ám a kilencvenes évek végén a család kegyelmi kérvényt nyújtott be, amelyet az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád meg is adott

– így az ifjabbik Gáspár fivérnek nem kellett börtönbe vonulnia.

„Beadtunk egy papírt, hogy akkor született meg a kislányom, az addigi tevékenységemet is leírtuk, ahogy azt is, hogy fiatal vagyok, eddig rosszat nem tettem, nem ittam, nem drogoztam. Akkor is, amikor a baleset történt, teljesen józan voltam” – mesélte Hajdú Péternek Zsolti.

 

Annyira megviselte a baleset, hogy két évig nem is tudott hazamenni Nógrádmegyerre, egy unokatestvérénél húzta meg magát.

„Hajnalban felkelek, és újra látom a balesetet. Nem tudom kitörölni, magamban még mindig nincs letisztázva ez az egész. A férfi családja a mai napig nem bocsátott meg, pedig bocsánatot kértem, adtam nekik kártérítést is” – magyarázta Zsolti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!