Bulvár-celeb

2021.04.22. 12:40

Hamis igazolással hozta el a kislányt a suliból a börtönből szabadult férfi – szörnyű, amit tett vele

A másodfokú bíróság is helyben hagyta, hogy 13 év 6 hónapig börtönben üljön az a férfi, aki kétszer is megerőszakolta kislányát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Fővárosi Törvényszék januárban a férfit bűnösnek mondta ki 12. életévet be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és hamis magánokirat felhasználása miatt. 13 év és 6 hónap fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság a férfi feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét kizárta, egyben a korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette – számolt be róla az Ügyészség.

A férfit 2017-ben kislánya megerőszakolása miatt 6 év börtönre ítélték, de 2019 nyarán feltételes szabadságra került.

Fotó: Shutterstock

Bár a bíróság a szülői felügyeleti jogát megszüntette, felvette volt élettársával és kislányával a kapcsolatot.

2019 decemberében a volt élettársa nevében hamis fogorvosi kezelésre hivatkozó igazolást készített, azt felhasználva a kislányát az iskolából elhozta és lakásába vitte, ahol az akkor 8 éves kislányt megerőszakolta.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügydöntő határozat helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A másodfokú bíróság 2021. március végén hozott végzésével az ügyészi indítványnak megfelelően a vádlottra kiszabott példamutatóan súlyos büntetést helyben hagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!