Bulvár-celeb

2021.04.23. 11:46

Végső búcsút vettek Törőcsik Maritól

Törőcsik Mari lánya, Teréz tájékoztatása alapján közleményt adott ki a család és a Nemzeti Színház.

Budapest, 2011. október 13. Törõcsik Mari Madame Armfeldt szerepében Stephen Sondheim - Hugh Wheeler: Egy nyári éj mosolya címû színmûvének próbáján, a Centrál Színházban. A darabot október 14-én mutatják be, Trevor Nunn rendezésében. MTI Fotó: Kollányi Péter

Forrás: MTI / Kollányi Péter

Fotós: Kollányi Péter

Törőcsik Mari családja és a Nemzeti Színház tudatja a művésznő tisztelőivel, hogy tegnap, 2021. április 22-én a család szűk körben búcsúzott a Nemzet Színészétől.

Törőcsik Mari végakarata szerint Bokros Levente lelkipásztor beszentelte a művésznő hamvait, amit ezután a lánya, Teréz és párja, Zoltán Pély községnél a Tiszába szórtak el – írja a közlemény alapján a Bors.

 

Törőcsik Mari tisztelői a Nemzeti Színháznál kialakított emlékhelyen róhatták le kegyeletüket. Az emlékezés virágait pénteken 21 óráig van lehetőség elhelyezni a teátrum főbejáratánál.

A Nemzeti Színház emlékműsorral tiszteleg a színművész előtt, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi.

Törőcsik Marit életének 86. évében, hosszas betegség után április 16-án hajnalban érte a halál. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett alkotót a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A legendás színésznőről itt és itt is írtunk.

 

Borítókép: Törőcsik Mari Madame Armfeldt szerepében Stephen Sondheim–Hugh Wheeler: Egy nyári éj mosolya című színművének próbáján, a Centrál Színházban, 2011-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!