Felháborító!

2021.05.14. 07:00

Döbbenet, hogy akarta vetkőzésre bírni a magyar tinilányt egy pedofil

Egyre több esetet hallani arról, hogy fiatal lányoknak és fiúknak írogatnak privát üzenetet az egyik legnagyobb közösségi oldalon középkorú, felnőtt férfiak. Az üzenetek célja természetesen nem a barátkozás, ezért nem árt résen lenni a szülőknek.

Elképesztő történet látott napvilágot a Facebookon még márciusban: cseles trükkel igyekezett rávenni egy magyar középkorú férfi egy tinilányt, hogy vetkőzzön le neki – a posztból persze kiderül, hogy a szülők szerencsére résen voltak, de sajnos egyre több a hasonló eset.

Felrobbantotta a netet nemrég egy édesanya posztja a legnagyobb közösségi oldalon: az anyuka figyelmeztetésképpen közszemlére tette, ahogy a mindössze 14 éves kamaszlányát megpróbálta behálózni egy pedofil.

Fotó: Bors

Bár a Borsod megyei szülők megdöbbentek, mikor meglátták, hogy lányuknak egy középkorú férfi küldözget üzeneteket, úgy döntöttek, nem tiltják le egyből, hanem belemennek a játékba. Vagyis nem a kislány, hanem annak édesapja válaszolgatott a férfinak – írja a Bors.

A papucstól a bugyiig

A férfi finoman, barátkozást színlelve igyekezett rávenni a lányt, hogy szabaduljon meg a ruháitól, és mindezt örökítse meg és küldje is el neki. Először csak arra kérte, hogy fotózza le neki a papucsát, elölről – majd hátulról is. Ám itt nem állt meg, sőt, a lábbeli után egyből a lényegre tért: már

a lány bugyiját szerette volna látni, ráadásul rajta

– információink szerint a szülők megtették a kellő feljelentést a tettes ellen.

 

 

Fotó: Bors
Fotó: Bors

Semmit sem szabad félvállról venni

Bojti Andrea gyermekpszichológus a Borsnak elmondta: a szülőknek résen kell lenniük.

Sok esetben felnőtt fejjel is nehezen feldolgozható egy efféle közeledés, kamaszkorban pedig egyenesen komoly károkat jelenthet a tinédzserek kialakulóban lévő nemi identitására nézve

– mondta el a szakember.

Ráadásul a fiatal tini lányoknak még a nővé válás fázisaival is meg kell küzdeniük, így pl. a szóban forgó 14 éves fiatalnak különösen nagy törést okozhat, ha egy férfi teljesen illetéktelenül próbál közeledni hozzá.

Bojtai Andrea
Fotó: Bors

A szakértő azt tanácsolja, ahogyan a fenti példa kapcsán, úgy minden egyes esetben a szülők feladata, hogy komolyan vegyék a gyermeküktől érkező panaszokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik