Bulvár-celeb

2021.05.25. 08:33

Kirepült a kocsiból és szörnyethalt a 14 éves Jocó – vétkes barátja magára hagyta (videó)

Jogosítványa sem volt és részeg is volt az a 16 éves fiú, aki halálos balesetet okozott pénteken éjjel Szabadegyháza közelében. Négy fiatal egy házibuli után autózni indult. Megcsúsztak az úton, közlekedési táblának csapódtak, a kocsi átpördült. Egy 15 éves fiú nem volt bekötve, kirepült, borzasztó halála volt.

Forrás: Bors / Knap Zoltán

Csendben gyászoló családtagok állnak Szabadegyháza határához közeli helyszínen. Többen mécsest gyújtanak, közben Jocóról beszélgetnek. Pénteken reggel még minden rendben volt, éjjel azonban visszafordíthatatlanul megváltozott a község legnagyobb családjának élete.

Jocó tehetséges gyerek volt: imádott bütykölni és ügyesen focizott
Fotó: Bors / családi fotó

 

 

József és Marika kilenc gyermeket nevelt, szombat hajnalban azonban a hetediket elveszítették egy súlyos baleset következtében.

Ezt nem úszhatja meg, nem hagyjuk

– mondja nem titkolt indulattal József, a gyászoló családfő. Csabáról, a baleset okozójáráról beszél így, akitől a szülők mindig is tiltották 14 éves fiukat, ám ő úgy vélte, a nála egy évvel idősebb srácnak igenis vannak jó tulajdonságai, ezért ragaszkodott a barátságához.

Jocó a hét utolsó munkanapján többedmagával egy születésnapi buliba volt hivatalos. Úgy volt, hogy az egyik barátjánál alszik, ezért a szülők este normál időben mit sem sejtve nyugovóra tértek. A rendőrök hajnali egy órakor csengettek a családi házuknál, hogy Kovácsékkal közöljék a tragikus hírt.

A Bors megbízható forrásból megtudta:

Csabát rendszeresen heccelték a haverok, hogy nem meri elvinni a szülei autóját. Éjjel a buliról hazament vacsorázni, majd, hogy a többieket fel ne verje a motorzajjal, kitolta a gépjárművet az udvarról az utcára, és csak ott taposott a gázba.

Az egyik barátja mellé ült, másik kettő pedig hátra. Jocó az anyósülés mögött foglalt helyet és nem kötötte be magát. Az addigra már ittas Csaba nagy sebességgel száguldani kezdett, nekicsapódott egy oszlopnak és többször megpördült. Jocó ajtaja kinyílt, a fiú pedig kirepült az autóból. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Mécsesek a tragédia helyszínén
Fotó: Bors / Knap Zoltán

A jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr pánikba esett, ezért az aszfalton fekvő barátot hátrahagyva hazavitte az erősen roncsolódott, de üzemképes autót. Maga értesítette a rendőrséget, és biciklivel visszament a tragédia helyszínére. Útközben még találkozott az ugyanoda tartó egyenruhásokkal.

– Csabának ez nem az első balhéja volt. Úgy tudjuk, hogy többször is elvitte az autót

– jegyzi meg hangosan Marika, a halott fiú édesanyja.

Jocó hatodik osztályba járt, az iskola mellett pedig tagja volt a helyi futballcsapatnak. A testvérével együtt játszott, sokak szerint fényes jövőre számíthatott volna.

A TV2 Tények videón modellezte hogyan történt a szörnyű baleset:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!