Bulvár-celeb

2021.06.05. 12:53

Nem finomkodnak! Berki 2 év és 6 hónapra börtönbe mehet (videó)

Egy 2018-as büntetőfékezési ügyben közúti veszélyeztetéssel vádolják Berki Krisztiánt. Az ügyészség évekre börtönbe küldené. Az előkészítő ülésen felajánlott büntetést nem fogadta el a celeb, így a bíróságon folytatódik az ügy.

Forrás: Instagram / berkikrisztian

Két és fél év börtönt kért az ügyészség Berki Krisztiánra, akit azzal vádolnak, hogy büntetőfékezése miatt ütközött egy BKV-busszal, ahol utasok is megsérültek.

Amennyiben elfogadta volna az ügyészség indítványát és elismerte volna a bűnösségét, a 2 év 6 hónapos szabadságvesztés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhetett volna. Emellett három évre tiltanák el a vezetéstől és a közügyektől.

A celeb azonban ártatlannak vallotta magát, korábban azt is mondta, azt sem tudja, mi az a büntetőfékezés.

Ezek után bizonyítási eljárással, szakértők bevonásával, a bíróságon folytatódik az ügy.

Berki Krisztián védője kérte, hogy ügyfele visszakaphassa az A-kategóriás jogosítványát. Az ügyész ennek elutasítását javasolta, arra hivatkozva, hogy tavaly Berki egyszer már jogosítvány nélkül vezetett, és emiatt szabálysértési eljárás indult ellene. A bíróság ezért kimondta: nem kaphatja vissza a jogosítványát.

Amint a videóban is látható, Berki Krisztián a bíróságon is gondosan ügyelt a megjelenésére. Méregdrága öltönyben volt, márkás cipőt, órát, övet és táskát viselt.

Az egyik bulvárlap számítása szerint óvatosan becsülve legalább egymillió forint értékű szettet viselt. Ehhez képest érdekes, hogy ügyvédre nem költ.

Kirendelt védője van, aki adófizetői pénzből képviseli a bíróságon, igaz, ha végül bűnösnek mondják ki, utólag, a perköltség részeként az ügyvédi munkadíjat is ki kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!