Bulvár-celeb

2021.06.26. 12:54

Nem teljesült Bálint gazda kívánsága, így néz ki most a sírja

Meglepő látvány fogadja azokat, akik az ország kertészének sírjához látogatnak ki a Fiumei úti sírkertbe.

Budapest, 2017. október 16. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án.

Forrás: MTI Fotó

Már egy éve, hogy 100 éves korában elhunyt Bálint György, vagy ahogy a legtöbben ismerik Bálint gazda. A kedves kertészmérnököt a Balatononról szállították kórházba, miután rosszul lett, de már az életét nem tudták megmenteni. Nem sokkal halála előtt egy utolsó interjút adott lapunknak.

Természetszeretetére emlékeztet a neki állított emlék
Fotó: Ripost / olvasói fotó

 

Utolsó kívánságaként az kérte, hogy ha meghal, akkor a hamvait szántsák bele abba a földbe, ami apjáé volt, ahol felnőtt, és ami őt is azzá tette, amivé lett.

Az ország kertészének, azonban nem teljesült a kívánsága.

Özvegye azonban ragaszkodott hozzá, hogy kijárhasson szeretett férje sírjához. Nagyon sokan szerették Bálint gazdát, így a mai napig rengetegen látogatják sírját.

A Ripost egyik olvasója azonban igazán meglepődött, miután megérkezett a temetőbe, hiszen nem éppen úgy nézett ki a sírhely, mint amire előzetesen számított. „Éveken, sőt évtizedeken át voltam Bálint György nagy tisztelője, tavalyi halálhíre mélyen lesújtott, hiszen már az Ablak című műsort is nagyon szerettem. Nem volt kérdés, hogy kimegyek a sírjához, ami meglepő látványt nyújtott. No nem azért, mert nem volt gondozott, hanem mert egészen olyan volt, mint egy földhalom, rajta egy pillangóval és egy könyvvel, hiszen író és újságíró is volt” – mesélte a lapnak az egyik olvasója Anna.

Mindig van friss virág a síremléken
Fotó: Ripost / olvasói fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!