Bulvár-celeb

2021.08.14. 06:04

Kiderült az igazság: kendőzetlen őszinteséggel beszélt Csókay András a sziámi ikrek valós állapotáról

A sziámi ikrek szétválasztását végző idegsebész kendőzetlen őszinteséggel beszélt a lányok valós állapotáról.

Forrás: Bors

Csókay András nevét egycsapásra megismerte az ország és az egész világ, miután elvállalták a fejüknél összenőt bangladesi ikerlányok szétválasztását. Rabeja és Rukia történetét mi magyarok is végigizgultuk, tízezrek imádkoztak a műtétsorozat sikeréért. A magyar orvosok végül elvégezték a kockázatos műtétet, szétválasztották az ikerpárt.

Az idegsebész naplójában kendőzetlen őszinteséggel beszél a nehézségekről, és arról, a magyar sajtó tele van féligazságokkal az ügy kapcsán.

„A hazai kommunikáció tele van féligazságokkal, ahogy a kislány állapotáról írnak, így valótlanságot sugall. Rukeya állapota rosszabb”

- írta le a megdöbbentő igazságot a Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze.

„A sikerkommunikáció, így a gyengülő imaháttér is hátráltatja a gyógyulást. Úgy vagyok szakmai csapatvezetője a szétválasztásnak, hogy minden kommunikációt ki akar venni alólam pár szakmailag hozzá nem értő civil vagy nem is idegsebész. Sajnos a többiek se értik, de miért is számítottam volna másra, ha „mélyebbre evezünk”, ez van.

Én nem azért jöttem, hogy a csapat jóérzését szolgáljam, rajtam kell, hogy tükröződjön a gyerek szenvedése, ezt nem tudják elviselni a sikeréhségben.

Nem az én embereim, de együtt kell velük haladnom. A bangladeshi kollégák segítenek” – áll a naplóbejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!