Mélyaltatásban tartják

2021.11.22. 10:55

„A legjobbakat, barátom!” – Kóbor Jánosnak üzent a Scorpions legendája

Kóbor János közel két hete fekszik kórházban. Régi barátként, a Scorpions együttes frontembere, Klaus Meine most lapunkhoz eljuttatott videóüzenetben kívánt mielőbbi jobbulást az énekesnek.

 

Közös imádkozásra hívta rajongóit Kóbor Jánosért aggódva szombaton az Omega együttes a hivatalos Facebook oldalán. Nem csak követők ezrei szorítottak együtt az énekesért.

Olyan erők mozdultak meg a rockvilágban, amire még a zenekar sem számított

– hangsúlyozta a Borsnak Trunkos András, az Omega menedzsere, hozzátéve, hogy a magyarok mellett külföldi sztárok is jelezték együttérzésüket a zenész iránt. Többek között olyan rockikonok imádkoztak együtt Kóbor Jánosért, mint a lengyel Józef Skrzek, a cseh Petr Janda és természetesen a Scorpions tagjai.

 Megható videóüzenetet küldött a legendás zenész

 

Először a Bors szerkesztőségében sem hittek a szemüknek, amikor megkeresésükre válaszolva vasárnap megkapták Klaus Meine üzenetét. A német sztárbanda frontembere a Borson keresztül kívánt mielőbb gyógyulást a közel két hete kórházban fekvő Kóbor Jánosnak, és arra kért minket, hogy juttassuk el üzenetét az Omega énekesének.

Szia Mecky! Klaus Meine vagyok a Scorpionsból. Hallottam róla, hogy kórházba kerültél néhány napja a koronavírus miatt. Gyors felépülést kívánok neked!

(Itt pedig a szívére tette a kezét) A legjobbakat Barátom! Gyógyulj meg minél hamarabb! – üzente zenésztársának Klaus Meine, így biztosítva együttérzéséről és szeretetéről Kóbor Jánost, aki a legutolsó információink szerint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán fekszik.

 

Régi csibészek

 

Az Omega és a Scorpions barátsága egészen az 1970-es évek elejére nyúlik vissza. A magyar együttes nyugat-európai koncertturnéján ugyanis a német banda volt a kísérőzenekar. Kóbor János egy korábbi interjúban direkt kihangsúlyozta, nem előzenekarként játszott előttük a német rockegyüttes. Húsz évvel később,

1994. szeptember 3-án az Omega a Népstadionban lépett fel, melyre a rajongók máig könnyes szemmel emlékeznek vissza. A koncerten ugyanis vendégszerepelt a Scorpions két tagja, Klaus Meine és Rudolf Schenker is. 

Az életre szóló élményt csak még tovább növelte, hogy Kóbor Jánossal közösen, magyarul énekelték el az Omega együttes egyik leghíresebb dalát, a Fekete pillangót.

Egy évvel később, 1995-ben, a Ruanda megsegítésére szervezett koncerten a Scorpions előadta a White Dove című számukat, ami a Gyöngyhajú lány angol átirata. A két együttes között azóta is töretlen a kapcsolat. 2014-ben a Hősök terén adott koncertet a Scorpions, ahol a világhírű Wind of Change (A változás szele) című, a berlini fal összeomlását követő német újraegyesítéskor született daluk Kóbor János és Molnár György közreműködésével csendült fel.

 A két nagyszerű előadó, mindenki abban bízik készül még ugyanilyen fotó róluk

Fotó: Bors / MTI

 

Egy nehéz év után

 

A Scorpions együttes tíz alkalommal koncertezett eddig Magyarországon. Legutóbb, 2019-ben, ami a zenekar eddigi legrövidebb koncertje volt, mindössze 75 perc.

– Sosem felejtem a filmkockákat, ahogy 1989 nyarán a keletnémet menekültek a magyar–osztrák határon átszaladtak. Ezt tovább erősítette a személyes élmény, amikor 2014-ben, a 25 éves évfordulón a budapesti Hősök terén koncertezhettünk magyar zenész barátainkkal, az Omega együttessel: a közönség is fantasztikus volt.

Barátként térek vissza hozzátok Magyarországra

– hangsúlyozta a Scorpions énekese.

 

Gyöngyhajú lány

 

Klaus Meine egy korábbi interjúban így nyilatkozott az Omegáról:

Nagyon erős koncertzenekar, amely a karrierjét a fellépésekkel és a rajongók támogatásával építette fel.

Nem csoda, ha a német frontembert is megragadta a magyar együttes páratlan játéka, főleg a Gyöngyhajú lány című sláger.

Feltűnt nekünk ez a gyönyörű dal. Nagyon megtetszett ezért feldolgoztuk

– emlékezett vissza őszinte csodálattal az énekes.

A videót itt lehet megnézni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában