Bulvár-celeb

2021.11.07. 13:15

Magyar doktornő fejthette meg, miért a tüdőt támadja a koronavírus

Kiderült: az egész betegség hátterében érgyulladás állhat.

Mangó Gabriella orvos-természetgyógyász az elmúlt másfél év vizsgálatai, valamint saját tapasztalatai alapján egyre biztosabb abban, hogy a koronavírus az erek gyulladását okozza. Ennek köszönhető, hogy a vírus minden emberi szervre képes kihatni, és súlyos betegségeket is okozni.

A Covid a legnagyobb pusztítást a tüdőben végzi. A doktornő elképzelhetőnek tartja, hogy a vírus azért a légzőszervet támadja meg legelőször, mert ott található a legsűrűbb érhálózat.

Sokat hallhattunk arról, hogy az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, Mangó Gabriella szerint ez is az erekkel van összefüggésben.

„A keringés idősebb korban már rosszabb. Az ő esetükben nyilvánvaló, hogy az érfal sérülése, az ér gyulladása többször előfordulhat, és az ő szervezetük jobban el is használódott már. Éppen ezért ők a legveszélyeztetettebbek” – mesélte a Ripostnak a szakember.

A vírus azonban nemcsak akkor okozhat panaszokat, amikor igazoltan bennünk van, hanem akár évekkel később is felbukkanhatnak szövődmények:

„Egy év után is gyakran előfordulnak keringési megbetegedések, többször megjelenik a karzsibbadás vagy a végtagok elszíneződése. Előfordul az is, hogy hidegre adott válasznál a páciens szája lila lesz, miközben már hónapok óta túl van a Covidon”

- magyarázza a doktornő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!