megrázó részletek

2021.11.09. 11:53

Nevetgélt az ügyvédjével! – kérdőre vonta lánya gázolóját a Tankcsapda-koncert után meghalt Kata édesanyja

Bocsánatot kért áldozata anyjától, bár bűnösségét továbbra sem ismerte el V. Martin, az a férfi, aki két éve az M3-as autópályán gázolta halálra az ott sétáló B. Katát. A nő Tankcsapda-koncertről tartott haza, amikor megtörtént a tragédia. Az együttes dalt írt az emlékére.

Először szólalt meg a két évvel ezelőtti baleset óta V. Martin, az a gyömrői fiatal, aki az M3-as autópályán gázolta halálra az ott gyalogló B. Katát, miután a nő egy vita után kiszállt barátja, Zoltán mellől a kocsiból, az ajtót pedig rázárta a férfira.

Martin nem segített, hanem hazahajtott, mégsem tartotta magát bűnösnek a bíróság előtt a cserbenhagyásban, ugyanis azt állítja:

nem tudta, hogy embert gázolt, azt hitte, egy tárgynak ment neki.

„Hallottam egy halk puffanást, de továbbhajtottam abban a hiszemben, hogy valami tárgy lehetett”

– mondta, hozzátéve, azt hitte, maximum anyagi kárt okozott, annak ellenére, hogy a szélvédője is összetört a becsapódástól.

Kiderült emellett, hogy a férfinak a baleset után más ügy miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel: nemrég ittas vezetésért 180 óra közmunkára és 1 év 5 hónapos vezetéstől eltiltásra ítélték.

Martin és Anikó még a folyosón is beszéltek, az összetört anya megkérdezte a férfit, bűnösnek tartja-e magát
Fotó: © Knap Zoltán

Szembenézett az áldozat anyjával

Ezután meglepetésre a tárgyalásra ismét ellátogató Anikóhoz, Kata anyjához fordult, a baleset óta először nézett a szemébe.

„Bocsánatot szeretnék kérni. Csak most tudtam eljutni eddig, hogy beszéljünk, szólhassak. Rettenetesen sajnálom a történteket”

– mondta akadozva.

A férfi és az anya ezután a folyosón is folytatták a feszült vitát, Anikó egyenesen Martinnak szegezte a kérdést: bűnösnek érzi-e magát? Bár Martin szavait nem lehetett hallani, Anikó felháborodottan azt válaszolta:

„Akkor menj be a bíróhoz, és mondd meg neki is!” – mondta, majd hozzátette: nem győzte meg Martin bocsánatkérése.

„Teljesen mást mondott nekem a folyosón, mint a bíró előtt, aztán nevetgélt az ügyvédjével. Így nem tudom komolyan venni a bocsánatkérést” – szögezte le a Borsnak. Nem érti, miért nem fogadta el a férfi a 10 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönt.

„Azt kívánom, legyen vége ennek az egésznek, minden tárgyalás egy újabb megpróbáltatás az összetört szívemnek. Ha elfogadta volna ezt az amúgy is enyhe büntetést, talán elkezdhetnénk továbblépni mi is” – mondta szomorúan.

Nem felejti el a Tankcsapda

Kata törzsrajongója volt a Tankcsapdának, szüleivel volt először a koncertjükön. A tragédia előtti bulira Sidlovics Gábor Siditől, az együttes gitárosától kapta a jegyeket, pár perccel a végzetes baleset előtt még üzenetben köszönte meg a zenésznek, aki észrevette a buszban hazafelé a leállósávban álló autót és az úttesten heverő testet.

Azonnal megálltak, Sidi egy biztonsági emberükkel szaladt megnézni, tudnak-e segíteni. Akkor ismerte fel Katát, a zenész végig fogta rajongója kezét, nagyon megrázták a történtek, és most a tárgyalással minden seb újra felszakadt.

„Ebben az ügyben nem szeretnék nyilatkozni” – mondta megtörten a Borsnak Sidi, aki nem volt ott tegnap a bíróságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!