Kitartóan küzd a szervezete

2022.01.21. 10:35

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Csollány Szilvesztert ötven napja kezelik az intenzíven. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel a harcot, és abban is bízhatunk, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés.

A Bors úgy értesült, hogy változatlan az állapota Csollány Szilveszternek, aki november elején kapta el a koronavírust.

 A 2000-ben olimpiai bajnoki címet nyert tornász akkor napról napra rosszabbul érezte magát, végül december 3-án tüdőgyulladással a soproni kórházba került. Mivel állapota gyorsan, tovább romlott, a fővárosba szállították, és azóta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben van, 

speciális lélegeztetőgépen tartják, ahol az ország egyik legjobb szakembere kezeli. Immár 50 napja az intenzív osztályon fekszik.

– Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát.

Az egykori tornász állapotáról a decemberi kórházba kerülése óta semmit sem közölt a család. Korábbi edzője, Vereckei István a Borsnak elmondta, őt az is meglepte, hogy a koronavírus ekkora kárt okozott az 51 éves Csollány szervezetében.

Forrás: AFP

– Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített 

– mondta a Borsnak Vereckei István.

A kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán a Borsnak elmondta, ő is csak a hírekből értesül a nagybeteg tornász állapotáról.

– Imádkozunk Csollány Szilveszterért, hogy győztesen kerüljön ki élete legnagyobb csatájából – fogalmazott Magyar. – Én is csak a hírekből értesülök a helyzetéről, mert a családja nem oszt meg részleteket velünk.

Csollány nyíltan oltásellenes volt, közösségi oldalán több ehhez kapcsolódó posztot megosztott, és nem akarta felvenni a vakcinát. Végül ausztriai munkája miatt kötelező volt számára a védettség megszerzése, de túl későn vette fel az oltást. Dr. Letoha Tamás kutatóorvos a közösségi oldalán elmondta, a család orvosa arról tájékoztatta őt, hogy Csollány két héttel azelőtt, hogy kórházba került, Janssent kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!