Felfüggesztették állásából

2022.01.16. 05:50

Fordulat a fóti orvos ügyében: nem rendelhet a bunyós doki

Újabb fordulat a fóti bunyós doki ügyében. A Bors kiderítette: a munkáltatója ugyan nem indít fegyelmi eljárást Lestár Ferenc ellen, mégis felfüggesztették állásából. Ez azt jelenti, hogy jelenleg nem dolgozik.

Nem látja okát fegyelmi eljárás indításának az Emergency Service Egészségügi Szolgáltató Kft. dr. Lestár Ferenc ügyében. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a hobbi-testépítéssel is foglalkozó orvosra rátámadt egy házaspár. A férj azt kifogásolta, hogy a doktor nem tekintett el a szabályoktól, és nem kívánta beállítani a feleség vérnyomását a szombati ügyeleti időben. Hiába magyarázta Lestár, hogy az eljárás több alkalmas, ezért a háziorvos feladata, előbb lökdösni kezdték, majd megrúgták és többször megütötték. Az igencsak izmos orvos a rendelő előtti területen visszaütött, és bebizonyosodott, hogy lényegesen erősebb a támadójánál. A férj végül koponyasérüléssel kórházba került - írja a Bors.

Az orvost ugyan többször is megkíséreltük felhívni telefonon, de nem sikerült elérnünk. Biztos forrásól megtudtuk azonban, hogy jelenleg nem dolgozik, ugyanis határozatlan időre felfüggesztették. Azt is kiderítettük, hogy 2009 óta nincs működési engedélye, ami lényegében annyit tesz, hogy az esetleges szakmai felelősséget a feletteseinek kell vállalnia helyette.

A Bors megkérdezte dr. Lestár Ferenc munkáltatóját, milyen sors vár náluk a dolgozójukra.

– A fóti ügyeletünkön történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésünkre álló információk, továbbá munkavállalónk meghallgatása után nem látjuk okát fegyelmi eljárás indításának. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban. Ezen eljárás alakulását cégünk figyelemmel kíséri, és természetesen az eredménynek megfelelően jár el a későbbiekben 

– írták.

Mindehhez hozzátették, hogy valamennyi hozzájuk beérkező panaszt 30 napon belül kivizsgálnak, az eredményről pedig a bejelentőt is értesítik. Adatbázisuk szerint dr. Lestár az elmúlt két évben orvosszakmai hibát nem követett el, a Magyar Orvosi Kamara pedig a céget a munkavállalóval kapcsolatos etikai vizsgálattal nem kereste meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában